Dele

SUKSESSTERTE

God suksessterte oppskrift

Suksessterte med nøttebunn og en smakfull eggekrem er virkelig en drømmekake. Denne kaken har vært populær i mange år, og er ofte å finne på kakebord i flere anledninger. Med sin gule eggekrem er det en perfekt kake å lage til påske, eller du kan pynten den slik du vil. Suksessterten er dessuten fri for gluten.

Vil du ikke lage en dobbel suksessterte slik som her, halvér oppskriften og lag en bunn med krem.

Suksessterte i langpanne

Skal du servere kake til mange personer, er det praktisk å lage suksessterten i en langpanne –  SE OPPSKRIFT

 

Oppbevaring suksessterte

Suksessterten kan oppbevares i kjøleskapet inntil 1 uke. Vil du fryse den ned, går det også helt fint, men husk å pakk kaken godt inn. Frossen suksessterte holder seg fint frys i 2 – 3 måneder. Ta den ut av fryseren og la den tine 1 døgn i kjøleskapet innen servering.

Suksessterte med påskepynt på toppen.

Tilberedningstid
90

Porsjoner
16

Ingredienser

Nøttebunn

  • 8 stk eggehviter fra mellomstore egg (romtempererte)
  • 300 g melis
  • 300 g malte mandler/hasselnøtter eller mandelmel

Eggekrem:

Fremgangsmåte

Start med å forvarme stekeovnen til 175 grader med vanlig over- og undervarme. Kle to springformer med 26 cm i diameter med bakepapir. Har du ikke to like springformer, stek bunnene i to omganger.

Rør melis sammen med de malte mandlene. Pisk de romtempererte eggehvitene helt stive og vend forsiktig inn mandelblandingen og fordel massen springformen(e). Det er lettere å piske romtempererte eggehviter stive, fremfor når de er kalde.

Stek bunnene på midterste rille i ca. 30 - 35 minutter. La kakebunnen avkjøles litt før du tar den ut av formen og av avkjøl bunnen helt på en bakerist.

EGGEKREM
Varm opp fløte, sukker, vaniljeessens og eggeplommer i en liten kjele på middels varme under omrøring. Pass på at kremen ikke koker for lenge, men rør til massen bobler lett har tyknet i konsistensen. Trekk kjelen til side og la blandingen avkjøle seg på kjøkkenbenken til den nesten er romtemperert. Visp inn inn romtemperert smør i terninger - litt etter litt, til en jevn og fin krem. Bruk gjerne en stavmikser for en helt glatt krem, men vær oppmerksom på at desto lenger du pisker, desto lysere blir kremen. Avkjøl eggekremen til den stivner i kjøleskapet. Dette tar ca. 1 - 2 timer.

Legg den ene kakebunnen på et fint fat med toppen ned. Fordel et tynt lag med eggekrem og legg på den andre bunnen med toppen opp. Ha på resten av eggekremen og pynt kaken etter eget ønske. På bildet har vi laget et "rede" av smeltet sjokolade og lagt på fine egg av sjokolade. Redet lager du ved å temperere sjokolade og sprøyter den deretter ut på et bakepapir. Løft forsiktig redet over på kaken når sjokoladen er stivnet.

SE HVORDAN DU TEMPERERER SJOKOLADE

Tips!

Sette gjerne kaken kjølig noen timer til den har satt seg litt innen servering.

Relatert produkter: