Dele

SAFTIG SJOKOLADEKAKE

Saftig sjokoladekake i liten langpanne

Saftig sjokoladekake får du hvis du bruker kefir og natron i kaken. Ja, det er nesten slik at kaken blir mer saftig på dag 2 eller 3. Denne kaken holder seg saftig og god i flere dager.

I denne oppskriften kan du enten lage kaken i en liten langpanne eller i en rund form.

Les også: SLIK TEMPERERER DU SJOKOLADE

Saftig sjokoladekake med sjokoladeglasur

Tilberedningstid
40 min

Porsjoner
12

Ingredienser

  • 250 g smør
  • 75 g bakekakao
  • 4 dl kefir
  • 350 g sukker
  • 3 stk mellomstore romtempererte egg
  • 150 g revet ODENSE Ekte marsipan
  • 200 g hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts Idun Mors hjemmebakte - NATRON

SJOKOLADEKREM

  • 150 g ODENSE Mørk 55 % eller 70 % sjokolade
  • 1.5 dl kremfløte

Fremgangsmåte

Start med å forvarme stekeovnen din til 160 grader med vanlig over- og undervarme. Kle en liten langpanne som er 20 x 30 cm med bakepapir i bunn. Du kan også bruke en rund form som er 24 cm i diameter hvis du heller ønsker det.

Smelt smøret i en kjele og tilsett kakaoen. Rør kakaoen inn i det smeltede smøret før du trekker kjelen av kokeplaten.

Riv marsipanen på et rivjern. Pisk egg og sukker til luftig eggedosis. Tilsett revet marsipan og pisk det godt sammen. Rør inn kefiren mot slutten.

Sikt inn hvetemel, bakepulver og natron. Tilsett smørblandingen til sist. Røren skal være ganske løs, men ikke helt flytende.

Hell røren i langpannen/formen, og stek kaken midt i ovnen i 45-60 min. Stikk gjerne en pinne midt i kaken mot slutten av steketiden. Er pinnen "tørr" når den trekkes ut, er kaken ferdig stekt. Avkjøl kaken etter steking.

SJOKOLADEKREM
Mens kaken avkjøles, lager du glasuren.
Start med å hakke sjokoladen i små biter. Smelt sjokoladen over et vannbad til den er klumpfri, og rør inn kremfløten.

Hell den varme sjokoladen på den avkjølte kaken og stryk den utover kaken. Kaken pyntes etter eget ønske.

TIPS!

Tips - Sjokoladekaken er godt egent til å fryses ned, men det er lurest å gjøre dette uten sjokoladeglasuren. Glasuren kan bli litt matt i fargen og lett "knekke" hvis den fryses på kaken.