Dele

RUNDSTYKKER

Oppskrift på rundstykker

Rundstykker smaker alltid godt og passer like gjerne til frokost og lunsj, som tilbehør til en rekke middagsretter. I denne oppskriften bruker vi margarin, men hvis du ikke tåler melk, kan margarinen erstattes med Melange uten melk, soya og salt.

 

Fryse rundstykker

Man kan gjerne fryse rundstykker slik at de kan tas opp og tines ved behov. Av denne oppskriften får du 10 gode rundstykker.

LES TIPS OM FRYSE OG TINE BRØD

Rundstykker med sesamfrø.

Porsjoner
7

Ingredienser

Fremgangsmåte

Start med å veie opp alle ingrediensene, slik at alt er klart. Smøret bør være romtemperert.

Ha alle ingrediensene unntatt smøret, i en bakebolle for kjøkkenmaskin og elt deigen med en eltekrok på lav/middels hastighet i ca. 10 minutter.

Ha i halvparten av det romtempererte smøret i terninger om elt inn i deigen. Tilsett resten av smøret elt deigen sammen til den er smidig og slipper bakebollen.

Dekk til bakebollen med plast og forhev deigen til den er dobbelt så stor i ca. 60 minutter på kjøkkenbenken.

Velt deigen over på en ren kjøkkenbenk og del deigen opp i 10 like stor deler á ca. 85 gram. Trill til boller og dypp i en skål med valmuefrø og legg på et stekebrett med bakepapir.

Dekk til og etterhev rundstykkene til de er dobbelt så store i ca. 60 – 90 minutter.

Forvarm i mellomtiden oven til 220 grader med vanlig over- og undervarme.

Stek rundstykkene på midterste rille i ca. 12 – 15 minutter til de har fått en fin farge og avkjøl på en bakerist etter steking.

TIPS!

I stedet for å toppe rundstykkene med valmuefrø, kan du bruke sesamfrø, havregryn eller det du liker best.