Dele

HVIT PIZZA MED STEINSOPP, BLÅMUGGOST OG BACON

Oppskrift på hvit pizza med steinsopp, blåmuggost og bacon

En fantastisk god hvit pizza med steinsopp og blåmuggost. Når pizzaen er ferdig stekt toppes den med nystekt bacon, frisk timian og noen skiver parmesan.

Hvit pizza med steinsopp, blåmuggost og bacon

Ingredienser

Pizzadeig:

  • 3 dl kaldt vann
  • 0.5 dl olivenolje
  • 0.5 pose Pizzagjær
  • 1 ts sukker
  • 500 g siktet hvetemel (gjerne 00 pizzamel)
  • 2 ts flaksalt
  • Mel (helst durumhvete) til utkjevling

Hvit saus:

  • 200 g creme fraiche
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 ss olivenolje
  • 1 ts frisk timian
  • Salt og pepper

Topping:

  • 2 stk store steinsopp (eventuelt 7-8 aromasopp)
  • 125 g blåmuggost (f.eks Blåmann eller Gorgonzola)
  • 125 g frisk mozzarella
  • 1 pk bacon
  • Noen grener frisk timian og parmesan til servering

Fremgangsmåte

Ha alle ingrediensene i en bakebolle. La maskinen gå på lav hastighet i 10-15 minutter til du har en blank og elastisk deig. Hvis deigen fortsatt er litt kort (den er ikke blank og elastisk), så øk tempoet på maskinen og elt deigen fort i 3 minutter til.

Ha deigen over på et godt melet bord og la hvile i 20 minutter. Del deigen i 4 deler og elt de til små fine boller. Smør de inn med litt olje og legg de på et oljet bakebrett med god avstand fra hverandre.

Dekk med plast og la stå i romtemperatur i 1-2 timer til dobbel størrelse. Nå kan man bake de ut, eller sette de inn i kjøleskapet og bruke de i løpet av ett par dager.

Sett stekeovnen på 250 grader (eller høyest mulig temperatur).

Rør ingrediensene til den hvite sausen sammen. Skjær soppen i veldig tynne skiver, bruk gjerne en mandolin.

Kjevle pizzadeigen tynt ut, gjerne i durumhvete, og ha på et lag hvit saus. Dryss over blåmuggost og legg på noen tynne skiver mozzarellaost. Legg på noen skiver sopp og ringle litt olivenolje over soppen.

Stek pizzaen nederst i ovnen på 250 grader til bunnen er gyllen. Del bacon i stykker og stek gylden i stekepanne mens pizzaen steker.

Topp med nystekt bacon, frisk timian og noen skiver parmesan.