Dele

GROVE RUNDSTYKKER

Oppskrift på grove rundstykker uten melk

Grove rundstykker gir en god start på dagen og inneholder godt med mineraler og fiber som holder på metthetsfølelsen lenger. I denne oppskriften bruker vi kaldt vann, slik at deigen bruker litt lenger tid på å heve. Det er da man får frem den gode smaken i rundstykkene.

Grove rundstykker

Tilberedningstid
180 min

Porsjoner
14

Ingredienser

TOPPING TIL RUNDSTYKKENE

  • Valgfritt topping som eks. sesamfrø, solsikkefrø, lettkokt havregryn eller gresskarkjerner.

Fremgangsmåte

Ha det kalde vannet i en bakebolle for kjøkkenmaskin og rør inn smuldret gjær.

Vei opp de tørre ingrediensene og hell i bakebollen med væsken og sirupen (eller honning). Elt deigen smidig med en eltekrok i ca. 13 - 15 minutter. Dekk til bakebollen med plast og la deigen forheve i ca. 30 - 45 minutter.

Velt deigen ut på en ren kjøkkenbenk og del den opp i 14 like store deler á ca. 80 gram. Trill til rundstykker og legg på stekebrett med bakepapir. Dekk til med et rent kjøkkenhåndklede (gjerne med plast over kledet) og la rundstykkene etterheve i ca. 60 - 90 minutter eller til de er dobbelt så store. Hvor lang tid deigen bruker på å heve, er litt avhengig av hvor varmt det er i rommet. Forvarm i mellomtiden stekeovnen til 200 grader varmluft.

Spray rundstykkene med vann, og strø litt havregryn på toppen hvis du ønsker det. Stek rundstykkene i ca. 10 - 15 minutter. Setter du inn begge brettene samtidig, kan det være lurt å bytte plass på brettene når halve steketiden er gått. Da blir de jevnere stekt.

TIPS!

Ved bruk av bakehjelpemiddelet Ferskere bakst vil rundstykkene holde seg ferske og fine lenger.