Dele

Formkake i langpanne

Oppskrift på enkel formkake i langpanne

Formkake i langpanne eller i rund form – du bestemmer hva som passer deg best. Velger du heller å bruke en rund form, bør den være 24 cm i diameter. Vil du bake kaken i en stor langpanne som er 30 x 40 cm (3,5 cm høy), må alle ingredienser multipliseres med 1,5.

Formkake i langpanne.

Tilberedningstid
60

Porsjoner
12

Ingredienser

Kakebunn:

  • 100 g Romtemperert sør eller margarin
  • 170 g sukker
  • 2 stk romtempererte egg, mellomstore
  • 300 g hvetemel
  • 3 ts bakepulver
  • 2 ts vaniljesukker
  • 1 ts Idun Mors Hjemmebakte - Natron
  • 3.5 dl Kefir eller kulturmelk

Glasur:

  • Rør sammen melis og appelsinjuice (vann kan også brukes) til en middels tykk glasur.

Fremgangsmåte

Forvarm ovnen til 180 grader og kle en liten langpanne ca. 20 x 30 cm med bakepapir.

Rør smør og sukker hvitt, og pisk inn eggene - ett av gangen, og rør inn surmelken til slutt.

Vei opp de tørre ingrediensene og vend forsiktig sammen med eggeblandingen.

Fordel røren i formen og stek kaken på nederste rille i ca. 25 - 30 minutter. Sjekk gjerne om kaken er ferdig stekt ved å stikke en trepinne i midten kaken. Er det kakerøre igjen på pinnen, må kaken stekes litt lenger.

Avkjøl kaken etter steking.

Lag melisglasur og stryk glasuren over hele kaken. Pynt langpannekaken med den pynten du liker best!

Relaterte produkter: