Dele

VEGETARISK PIZZA

Vegetarpizza

Vegetarisk kosthold er i vinden som aldri før og av den grunn finnes det mange gode vegetariske oppskrifter å velge mellom. Pizza er noe av det letteste å lage siden bunnen ikke inneholder noen animalske ingredienser. Vegatarianere inkluderer gjerne animalske produkter i form av melkeprodukter og/eller egg. Er melkeprodukter inkludert i kostholdet, kan man toppe pizzaen med en smakfull ost og gode næringsrike grønnsaker fulle av smak. Det finnes dessuten flere veganske oster på markedet, så dette vil også være et godt alternativ til de som foretrekker det i sitt kosthold.

 

Velg din pizzabunn

Pizzabunnen kan lages på flere forskjellige måter og det finnes mange forskjellige oppskrifter der ute å velge mellom. Vi har funnet våre favoritter som er enkle å lage og smaker godt. Velg blant disse favorittene:

Italiensk pizzabunn

Grov pizzadeig

Pizzadeig i langpanne (fin bunn)

Surdeigspizza

Glutenfri pizzabunn

 

Topping på pizzaen

Når det kommer til valg av topping på pizzaen er det jo mye å velge mellom i grønnsaksverdenen, men alt smaker kanskje ikke like godt sammen – velg derfor med omhu. Ved siden av oppskriften under er du kanskje også interessert i andre vegetariske pizzaer. Se oppskrift på Fire oster pizza og Margherita pizza hvis du vil forsøke den på en annen variant.

 

Vegetarisk pizza på en fjøl.

Tilberedningstid
100 min

Porsjoner
3

Ingredienser

Topping for 1 langpanne eller 3 - 4 porsjonspizzaer

  • 200 g hummus
  • 200 g vegansk eller animalsk ost
  • 100 g rå spinatblader
  • 150 g champignon i skiver
  • 25 g sorte oliven i skiver
  • 200 g artisjokker i olje, avrent og delt i fire
  • 12 stk cherrytomater delt i to
  • 1 stk liten rødløk i tynne skiver
  • 2 ts tørket oregano + salt og pepper

Fremgangsmåte

Til å starte med, velg hvilken pizzabunn du vil lage blant alternativene over. Pizzadeigen kan enten lages som en langpannepizza eller i flere porsjonspizzaer. Vi har i denne oppskriften valgt å lage 4 porsjonspizzaer med italiensk pizzabunn.

Etter å ha valgt den pizzabunnen du vil lage, er det tid for å fylle på med toppingen. Og husk, du kan selv velge og du vil benytte en vegansk eller animalsk ost.
Ha først på hummus ut over hele pizzaen. Ha deretter på revet ost og grønnsakene til slutt. Strø på oregano og krydre med litt salt og pepper til slutt.

Stek pizzaen i en forvarmet ovn i ca. 10 - 15 minutter.