PIZZA PÅ GRILLEN
Lær hvordan du steker pizza på grillen. Grill med lokk, pizzastein og en god pizzabunn…
Vegetarisk kosthold er i vinden som aldri før, og blant alle vegetar-oppskrifter der ute er kanskje pizza noe av det letteste å lage. Med riktig mel, pizzagjær og gjerne også surdeig i pizzabunnen, får den en fantastisk smak – uten å inneholde animalske ingredienser. Når det gjelder toppinger til pizzaen finnes det nesten ingen grenser for hvor kreativ man kan være. Her finnes det også flere veganske oster på markedet, som kan være gode alternativ til de som foretrekker det i sitt kosthold.
Pizzabunnen kan lages på flere forskjellige måter og det finnes mange forskjellige oppskrifter der ute å velge mellom. Vi har funnet våre favoritter som er enkle å lage og smaker godt. Velg blant disse favorittene:
Pizzadeig i langpanne (fin bunn)
Når det kommer til valg av topping på pizzaen er det jo mye å velge mellom i grønnsaksverdenen, men alt smaker kanskje ikke like godt sammen – velg derfor med omhu. Vi elsker kombinasjonen av hvit pizzasaus, poteter i tynne skiver, fersk mozzarella, revet mozzarella, frisk timian og ristede pinjekjerner. Vi anbefaler også å sjekke ut oppskriftene på Fire oster pizza og Margherita pizza hvis du vil teste ut andre vegetariske varianter.
Til å starte med, velg hvilken pizzabunn du vil lage blant alternativene over. Pizzadeigen kan enten lages som en langpannepizza eller i flere porsjonspizzaer. I denne oppskriften har vi valgt å bake en italiensk pizzabunn.
Etter å ha valgt den pizzabunnen du vil lage, er det tid for å fylle på med toppingen. Ha først på hvit pizzasaus ut over hele pizzaen, legg deretter på resten av toppingen, og krydre med litt salt, pepper eller oregano.
Stek pizzaen nederst i ovnen på 300 grader over- og undervarme, i ca 10 minutter. Ta ut av ovnen og strø over ristede pinjekjerner og fersk timian.