Dele

Vannbakkels

Oppskrift på vannbakkels med fyll

Vannbakkels er små lette kaker som er bakt helt uten sukker. De kan fylles med pisket krem, hjemmelaget vaniljekrem, romkrem, friske bær, syltetøy eller annen smakstilsatt krem etter eget ønske. Ønsker du helt sukkerfrie kaker, så velger du en krem uten tilsatt sukker eller en annen form for kalorifri sukkererstatning.

Hjemmelagde vannbakkels med krem på en bakerist.

Porsjoner
30

Ingredienser

Deig:

  • 6 dl vann
  • 200 g smør eller maragrin
  • 240 g hvetemel
  • 6 stk mellomstore egg, romtempererte

Krem:

  • 2.3 dl kremfløte
  • smaksettes eventuelt med sukker, melis eller annen søtningsmiddel.

Fremgangsmåte

Start med å forvarme ovnen til 200 grader. Kok opp vannet med fettet. Trekk kjelen til side og rør inn melet - litt etter litt. Kok opp massen igjen under omrøring til massen slipper bunnen og sidene av kjelen. Bruk middels varme, slik at det ikke brenner seg fast i bunnen. Trekk kjelen av platen og la den avkjøles litt.

Visp eggene sammen og rør de inn i den litt avkjølte massen. Deigen er nå ferdig.

Sett nå deig på stekebrett med bakepapir. Dette kan gjøres enten med en spiseskje eller man kan ha massen i en sprøytepose med en stor stjernetupp og lage små stenger eller kranser.

Stek vannbakkelsene på midterste rille i ca. 20 - 30 minutter avhengig av størrelsen. Ikke åpne ovnsdøren før halve steketiden er gått da de ikke tåler trekk. Avkjøles etter steking.

Pisk fløten til en ganske stiv krem og smaksett med sukker, vaniljesukker, sukkerfritt søtningsmiddel eller syltetøy.

Skjær av toppen på vannbakkelsene, ha krem på bunnen og sett på toppene igjen. Hvis de ikke skal være sukkerfrie, kan det både være fint og godt å gi den et dryss med melis på toppen innen de skal serveres. Det kan også være godt å dyppe toppene av vannbakkelsen i smeltet sjokolade!

Baketips!

Tas vannbakkelsene for tidlig ut av ovnen, kan du risikere at de faller sammen. Pass derfor på at de er godt nok stekt.