Dele

VANNBAKKELS

Oppskrift på vannbakkels med fyll

Vannbakkels er små lette kaker som er bakt helt uten sukker. De kan fylles med pisket krem, hjemmelaget vaniljekrem, romkrem, friske bær, syltetøy eller annen smakstilsatt krem etter eget ønske. Ønsker du helt sukkerfrie kaker, så velger du en krem uten tilsatt sukker eller en annen form for kalorifri sukkererstatning.

Hjemmelagde vannbakkels med krem på en bakerist.

Porsjoner
30

Ingredienser

Deig:

  • 2.5 dl vann
  • 110 g meierismør
  • 140 g hvetemel
  • 4 stk mellomstore egg, romtempererte
  • 1 ss sukker

Krem:

  • 2.3 dl kremfløte
  • smaksettes eventuelt med sukker, melis eller annen søtningsmiddel.

Fremgangsmåte

Varm opp vann, sukker og smør i en kjele på medium varme til smøret har smeltet. Når smøret er helt smeltet øker du varmen og koker opp. Trekk vekk fra varmen, tilsett mel og rør med tresleiv til melet er rørt ut. Fortsett å røre til deigen samler seg og slipper kantene.

Ha kjelen på platen og fortsett å røre til det begynner å danne seg et belegg i bunnen av kjelen. Ta massen ut av kjelen og over i en bolle. La deigen avkjøle i fem minutter. Rør inn eggene – ett av gangen – med en tresleiv. Rør godt mellom hvert egg. Når deigen er ferdig til bruk, skal den være jevn og seig.

Forvarm stekeovnen til 175 ºc over og undervarme.

Ha deigen i en sprøytepose med en stor stjernetupp og lag små stenger eller kranser, som sprøytes på en stekeplate dekket med bakepapir. Du kan fint også bruke en spiseskje for å legge på vannbakkelsene i ønsket størrelse.

Stek midt i ovnen i 20-25 min. Ikke åpne ovnen før det har gått minst 20 minutter. Ellers kan baksten falle sammen. De er ferdige når de er fine og brune, og gir fra seg en hul lyd når du banker lett på de.

Pisk fløten til en ganske stiv krem og smaksett med sukker, vaniljesukker, sukkerfritt søtningsmiddel eller syltetøy.

Skjær av toppen på vannbakkelsene, ha krem på bunnen og sett på toppene igjen. Hvis de ikke skal være sukkerfrie, kan det både være fint og godt å gi den et dryss med melis på toppen innen de skal serveres. Det kan også være godt å dyppe toppene av vannbakkelsen i smeltet sjokolade!

Baketips!

Tas vannbakkelsene for tidlig ut av ovnen, kan du risikere at de faller sammen. Pass derfor på at de er godt nok stekt.