Dele

Vaniljemuffins

Grunnoppskrift på muffins

Vaniljemuffins smaker alltid godt og fungerer som en grunnoppskrift du kan bruke til forskjellige typer muffins. I oppskriften bruker vi en rosa krem med hvit sjokolade. Denne kremen kan erstattes med eksempel en mørk sjokoladekrem eller en melisglasur. Du kan lett smaksette vaniljemuffinsene. Legg i et par frosne bringebær eller jordbær oppi røra som er fordelt i muffinsformene – før du steker de. Det smaker godt!

Nystekte vaniljemuffins med krem på toppen.

Porsjoner
12

Ingredienser

ROSA KREM

  • 120 g melis
  • 115 g smør
  • 100 g smeltet ODENSE Hvit sjokolade
  • litt rød konditorfarge

Fremgangsmåte

Start med å forvarme stekeovnen til 200 grader med vanlig over- og undervarme. Rør romtemperert smør og sukker hvitt. Rør inn eggene - ett av gangen under omrøring. Bland de tørre ingrediensene i egen bolle og sikt inn i eggeblandingen vekselvis med melken blandet med vaniljeessens til en jevn røre.

Fordel røren halvfulle i mellomstore muffinsformer. Stek muffinsene midt i ovnen i ca. 10 - 12 minutter til de har fått en gyllen og fin farge. Avkjøl muffinsene etter steking. I mellomtiden, kan du lage kremen som du har på når muffinsene er avkjølt.

KREM

Smelt sjokoladen i vannbad eller i noen få sekunder i en mikrobølgeovn. Pass på - hvit sjokolade blir ikke fullt så flytende når den smeltes. Pass på å ikke varme den for mye. Da klumper den seg.
Rør sammen melis og romtemperert smør sammen i en kjøkkenmaskin eller med en visp. Tilsett den smeltede sjokoladen og rør sammen til en jevn krem. Ha i rød konditorfarge til den har fått den fargen du ønsker.

Ha kremen i en sprøytepose og ha kremen på toppen av de avkjølte muffinsene. Innen servering, pynt muffinsene med en flott kakepynt!

TIPS!

Muffinsene tåler godt å fryses ned. Husk å ha de i en tett frysepose. Tin de opp i romtemperatur i 1 - 2 timer før de skal spises. Pynt muffinsene med krem eller en melisglasur innen servering!