Dele

VANILJEKREM

Oppskrift på vaniljekrem med fløte

Vaniljekrem, eller eggekrem som man også kan kalle kremen, er en krem du lett lager selv. Ved matlaging har man ofte noen eggeplommer til overs, og da er en hjemmelaget vaniljekrem perfekt å bruke eggeplommene til. Med denne oppskriften, kan du bruke kremen i både kaker, bakst og desserter. Kremen er holdbar i  ca. 3 – 5 dager i kjøleskapet. Ønsker du en vaniljekrem litt ut over det vanlige, kan melk og fløte erstattes med kokosmelk som gir en vaniljekrem med hint av kokos.

EGGEHVITER TIL OVERS?se våre oppskrifter laget med eggehvite

 

 

Hjemmelaget vaniljekrem i en skål.

Porsjoner
6

Ingredienser

Krem:

  • 4 stk eggeplommer
  • 30 g maisenna
  • 100 g sukker
  • 0.5 stk vaniljestang
  • (eller 1 ss vaniljesukker)
  • 2.5 dl H-melk
  • 2.5 dl fløte

Fremgangsmåte

Start med å dele dele en halv vaniljestang på langs og skrap ut frøene med en kniv.

Hell melk og fløte i en liten kjele. Ha i vaniljefrøene og selve stangen, og kok opp under stadig omrøring. Sett kjelen til side og ta ut vaniljestangen.

Visp eggeplommer, sukker og maizena sammen i en bolle. Spe på den varme melken i eggeblandingen under omrøring. Når alt er blandet godt sammen, hell blandingen tilbake i kjelen. Kok opp under omrøring til kremen er tykk nok - pass på at det ikke brenner seg i bunnen av kjelen! Ha kremen over i en bolle og avkjøl før bruk. Krem bli tykkere når den avkjøles.

Tips!

Man kan bruke potetmel i stedet for maisenna, men denne skiller seg lettere. Derfor bør vaniljekrem laget med potetmel istedet for maisenna brukes samme dag. Har du ikke fløte i huset, kan man lage vaniljekremen på bare H-melk også. Fløten gir ekstra smak og fylde i kremen, så det er et godt valg å bruke litt fløte i kremen.

Klumper i kremen?

Hjemmelaget vaniljekrem kan lett skille seg eller få klumper i seg under koking. Dette kan du komme godt ut av med å bruke en stavmikser på slutten - da blir kremen glatt og fin igjen!