Dele

VANILJEBOLLER MED BRINGEBÆR

Oppskrift på vaniljeboller i muffinsform

Vaniljeboller med lettlaget, bakefast vaniljekrem og friske bringebær. I stedet for friske bringebær kan du bruke jordbær, kirsebær eller svisker uten stein. I denne oppskriften bruker vi en lettlaget vaniljekrem. Ønsker du heller å lage kremen fra bunnen av, kan du se vår oppskrift på vaniljekrem. Franske vaniljeboller smaker også godt, men da må du bake boller av brioch deig.

Nystekte vaniljeboller med bringebær i muffinsformer.

Porsjoner
25

Ingredienser

Gjærdeig:

Fyll:

  • 1 pose kakefyll med vaniljesmak
  • 4 dl melk
  • 3 ss sukker
  • 3 dl friske bringebær

Pensling:

  • 1 stk sammenvispet egg

Fremgangsmåte

Ha de tørre ingrediensene i en bakebolle sammen med smuldret gjær, romtemperert smør i terninger og kald melk.

Elt med deigen smidig med eltekrok i ca. 13 minutter på lav hastighet, og 2 minutter på middels hastighet. Da har deigen fått et godt glutennettverk. Elter du deigen for hånd, må du beregne omtrent dobbelt så lang eltetid.

Forhev deigen tildekket i ca. 30 minutter. I mellomtiden, bland de hele bærene forsiktig i en liten plastpose med potetmel, slik at de blir jevnt melet.

Trill deigen til like store boller og legg i muffinsformer. Sett formene gjerne formene i en muffinsform i aluminium hvis du har dette. Da vil ikke formene sige ut under steking. Dekk til med plast og etterhev i ca. 30 minutter. Lag dype hull i bollene med en finger eller to og legg i bringebær og pakk deigen sammen igjen. Dekk til og fortsett etterhevingen i ca. 30 -60 minutter eller til de har omtrent dobbelt størrelse. Forvarm i mellomtiden ovnen til 200 grader.

Pensle med sammenpisket egg og legg vaniljekrem i hver bolle.

Stek bollene midt i ovnen ved 200 grader i ca. 10 - 13 minutter.

Avkjøl vaniljebollene på en bakerist, dryss melis over bollene og servér!

Baketips!

Ved bruk av Luftigere bakst, vil bollene bli mer luftige og fine!

Relaterte produkter til vaniljebollene