Dele

Vafler med havregryn

Vafler med kulturmelk

Vafler med havregryn og sammalt hvetemel, gir halvgrove vafler som inneholder mer fiber enn vafler laget uten. I oppskriften bruker vi natron og litt kulturmelk som gir en litt syrnet god smak. Disse vaflene er kjempegode, men se også våre tips til hvordan smakstilsette vaflene.

 

Sunne vafler

Vafler med havregryn gir tekstur og smak til vaflene, men bidrar også til helsemessige gevinster. Havregryn er rik bla. på proteiner, sunt fett, vitaminer og mineraler og gjør kornet til en utmerket energikilde.

Les også: 11 fordeler med havre

 

Mer smak i vaflene?

En vaffelrøre kan tilsettes mye godt for å få mer smak.

SITRONSMAK:
Tilsett vaffelrøren finraspet skall fra en appelsin eller en sitron. Ikke få med noe av det hvite, da det smaker bittert.

BANANSMAK:
Rør inn 1 most banan i vaffelrøren. Dette smaker kjempegodt!

GULROTVAFLER:
Tilsett røren 1 – 2 desiliter revet gulrøtter.

Nystekte vafler med havregryn stablet på hverandre.

Tilberedningstid
30 min

Porsjoner
7

Ingredienser

Vaffelrøre:

  • 90 g hvetemel
  • 90 g sammalt hvete, fin
  • 40 g lettkokte havregryn
  • 1 ts kardemomme
  • 0.25 ts salt
  • 0.5 ts bakepulver
  • 0.5 ts natron
  • 4 dl kulturmelk eller kefir
  • 2 stk mellomstore egg
  • 2 ss smeltet smør eller flytende margarin

Fremgangsmåte

Start med å ha alle de tørre ingrediensene i en bakebolle.

Ha kulturmelk, smeltet smør (eller flytende margarin) og egg i et litermål, og rør sammen. Rør inn væsken med de tørre ingrediensene til en jevn røre.

Varm opp vaffeljernet og stek havrevaflene gylne og fine. Nystekte vafler smaker best, og server de gjerne sammen med et godt syltetøy og rømme eller pisket krem.

TIPS!

En vaffelrøre kan godt oppbevares i kjøleskapet natten over. Ha den i en boks med lokk, eller legg folie over bollen med røre. Du kan oppleve at røren blir litt grå i fargen. Dette er ikke farlig og gir heller ingen bismak. Det er ikke mugg, men en reaksjon som skjer i røren, og er helt ufarlig.