Dele

VAFFELRØRE

Verdens best vafler med prisvunnet vaffelrøre

Vaffelrøre som gir verdens beste vafler er laget av Sjømannskirken i København. Sjømannskirker fra hele verden har kjempet om å lage den beste vaffeloppskriften. Denne oppskriften er blitt kåret til den aller beste vaffeloppskriften i 2008, 2011 og 2012. Jammen er den god også! Denne oppskriften gir ca. 16 vaffelplater litt avhengig av hvor stort vaffeljern du bruker og hvor tykke du lager de.

VAFLER MED HAVREGRYN? – se oppskriften her!

 

Historiske vafler

Vafler har vært laget helt siden 1869, da vaffeljernet ble oppfunnet av Cornelius Swarthout. Siden den gang er det blitt laget utallige gode vafler i alle verdens hjørner. I Norge spiser vi gjerne vafler med et godt syltetøy og rømme, eller vi har på smør og brunost. I Europa feires vaffeldagen 25 . mars hver år.

 

Nystekte vafler laget av verdens beste vaffelrøre.

Tilberedningstid
45

Porsjoner
16

Ingredienser

Vaffelrøre:

  • 2 stk egg
  • 1 dl sukker
  • 2 dl skummet kulturmelk
  • 1.5 dl H-melk
  • 1 dl vann
  • 350 g hvetemel
  • 0.5 ts natron
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 0.5 ts kardemomme
  • 125 g smeltet smør

Fremgangsmåte

Start med å smelte smøret og sett til side for avkjøling inntil videre. Pisk deretter sammen romtempererte egg og sukker til en luftig eggedosis.

Bland skummet kulturmelk, H-melk og vann sammen i et litermål og ha i det smeltede smøret. Rør deretter inn væskeblandingen og resten av de tørre ingrediensene vekselvis sammen med eggedosisen til en jevn og klumpfri røre.

Varm opp vaffeljernet og stek vaflene til de er gylne og fine i fargen.

TIPS!

Legger du vaflene på en bakerist etter steking, får de en mye sprøere overflate enn om de legges på hverandre. Det er smak og behag om du liker sprøe eller myke vafler, men dette er trikset for sprøe og gode vafler!

Relatert produkt til vaflene: