Dele

VAFFEL MED IS

Oppskrift på vaffel med is

Nå kan du lage deg en supergod vaffel med is hjemme! I denne oppskriften finner du fremgangsmåter for å lage tre populære iskremsmaker: sjokolade, bringebær og pistasj. Velg din favoritt, eller lag alle tre!

I denne oppskriften har vi brukt ismaskin, men du kan lett lage iskrem uten, som i våre oppskrifter på karamellis, jordbæris på pinne, eller iskake med Nugatti og Smash!

Vaffel med is

Ingredienser

Basisingredienser iskrem:

  • 2.5 dl helmelk
  • 2.5 dl fløte
  • 4 store eggeplommer
  • 250 g sukker

Til sjokoladeis:

  • 200 g mørk sjokolade

Til bringebæris:

  • 300 g bringebær (de kan være frosne eller friske bær)

Til pistasjis:

Vaffelrøre (til ca 5 store vafler):

  • 250 g hvetemel
  • 90 g sukker
  • 0.5 ts bakepulver
  • 1 ts kardemomme
  • 4 dl kefir eller skummet kulturmelk
  • 100 g smeltet smør
  • 4 stk egg

Fremgangsmåte

ISKREM:
Varm melk og fløte i en tykkbunnet kjele til det ryker. Visp eggeplommer og sukker til tykk eggedosis og hell i den varme melken i en tynn stråle mens du visper. Hell tilbake til kjelen og varm under omrøring på medium varme i 8-10 minutter til det tykner. Det må ikke koke.

SJOKOLADEIS:
Finhakk sjokoladen og rør inn i den fortsatt varme iskremen. Rør til sjokoladen har smeltet. Dekk med plastfolie og sett i kjøleskapet.

BRINGEBÆRIS:
Press bringebærene gjennom en finmasket sil for å fjerne frøene og rør inn i kremen. Dekk med plastfolie og sett i kjøleskapet.

PISTASJIS:
Hvis du ønsker en fin grønnfarge på iskremen kan du starte med å fjerne det tynne skallet på pistasjkjernene. Kok opp vann i en kjele og hell i kjernene. La stå og trekke i et par minutter til skallet har begynt å løsne. Hell av vannet og fjern skallet fra alle kjernene. Ha pistasjkjernene over i en blender og kjør de lenge til du har en tykk pasta. Hell den varme iskrem-røren over i en bolle, og visp inn pistasjkjernene og mandelekstrakt. Dekk med plastfolie og avkjøl helt i kjøleskapet.

Når isen (uansett smak) er helt avkjølt: hell den i en ismaskin, og kjør til iskrem. Ha over i en lufttett beholder og sett i fryseren i minst fire timer, til isen er helt fast.

VAFLER:
Bland alt det tørre sammen i en bolle. Mål opp kefir og rør inn smør og egg. Hell det våte i det tørre og rør godt sammen til du har en klumpefri røre.
La svelle i 20 minutter før steking.

MONTERING AV VAFEL MED IS:
Lag kremmerhus til vaflene med matpapir og klistemerker/teip.
Rull vaffelen sammen i den ene enden og legg i kremmerhuset. Ha kuler med is i vaffelen og topp gjerne med friske bær, pisket krem og ikke minst gode iskremsauser.