Dele

Tynnbrød fra Sverige

Oppskrift på mykt tynnbrød

Tynnbrød fra Sverige er er oppskrift vi har fått av vår svenske venn Marie. Tynnbrødene tilberedes direkte i stekepannen, og er perfekt som turmat, pizzabunn eller til matpakken. Tynnbrødene er godt egnet til fryses ned og tas opp etter behov. Ønsker du helt fine brød, kan rugmelet erstattes med hvetemel. Hold gjerne litt igjen på vannet under eltingen hvis du bytter ut det grove melet med fint mel.

Tynnbrød i fra Sverie stablet oppå hverandre under et klede.

Porsjoner
20

Ingredienser

Deig:

Fremgangsmåte

Smelt smøret i en kjele og rør inn melken. Smuldre den ferske gjæren, rør den ut i væsken og hell det over i en bakebolle.

Tilsett sukker, salt, bakepulver og hvetemelet. Elt deigen med en eltekrok på lav/middels hastighet i ca. 10 - 15 minutter i en kjøkkenmaskin til deigen er smidig. Elter du for hånd, vil eltetiden ta omtrent dobbelt så slag tid for å få en like smidig deig. Dekk bakebollen til med plast og la deigen forheve i ca. 30 minutter.

Legg deigen på en melet kjøkkenbenk og del den i 2 like store deigemner og form til 2 lange lengder. Del hver lengde i ca. 10 like stor biter. Kjevle ut hver bit til en rund leiv, like stor som bunnen av din stekepanne. Prikk hull i leivene med en gaffel og stek de direkte på en tørr stekepanne ved middels høy varme i omtrent 1 - 2 minutter på hver side.

La tynnbrødene avkjøles på hverandre under et klede på en bakerist slik at de bevarer mykheten.

Relaterte produkt til tynnbrødet: