Dele

TRYSILSNIPPER

Oppskrift på trysilsnipper med surmelk

Trysilsnipper, surmelksnipper, tjukksnipper eller rett og slett bare snipper – uansett lokalt navn er dette tykke og myke snipper som det ble lagd mye i gamledager. Oppskriften lever enda og bringer frem gode minner om bestemor hos mange.

Trysilsnipper på en bakrist.

Tilberedningstid
60 min

Porsjoner
60

Ingredienser

Fremgangsmåte

Start med å smelte smøret av avkjøl det litt. Forvarm stekeovnen til 190 grader med vanlig over- og undervarme.

Vei opp de tørre ingrediensene og ha i en bakebolle. Tilsett smeltet og avkjølt smør, kefir og egg. Elt deigen godt sammen enten for hånd eller i en kjøkkenmaskin.

Ha deigen på en ren kjøkkenbenk. Del deigen i tre like store deler. Kjevle ut hver deigemne, men en av gangen til den er ca. 1 - 2 cm tykk og skjær opp i avlange ruter og legg på stekebrett med bakepapir. Pass på å ha litt avstand mellom snippene, da de sveller ut under steking.

Dryss litt kanel og sukker på toppen av snippene. Stek snippene på midterste i ca. 12 - 15 minutter til de har fått en gyllen farge i kantene. Avkjøl snippene på en bakerist etter steking.

Tips!

Slike mye snipper oppbevares best innpakket i plast. De er også godt egnet til å fryses ned og tas opp etter behov.

Relatert produkt