Dele

TORTILLA

Oppskrift på spansk tortilla

Tortilla er et mykt meksikansk bakverk laget av hvetemel eller maismel.

Tortillas kan også brukes som wraps med eksempel ost, skinke og salat. Det kan være godt å ha de ferdig påsmurt som turmat eller i matpakken. Uansett, dette er en enkel deig med bakepulver som ikke krever en veldig lang hevetid.

Tortilla lefser stablet oppå hverandre.

Tilberedningstid
60 min

Porsjoner
12

Ingredienser

  • 430 g maismel (eller vanlig hvetemel)
  • 0.75 ts salt
  • 1 ts bakepulver
  • 0.8 dl olivenojle
  • 2.4 dl lunkent vann

Fremgangsmåte

Vei opp de tørre ingrediensene og legg i bakebollen på en kjøkkenmaskin, og tilsette olje og vann. Elt deigen sammen i ca. 2 - 3 minutter eller til deigen slipper bollen. Du kan også kna deigen for hånd om du ikke har en kjøkkenmaskin.

Del deigen opp i 16 like store deigemner, form de til boller og klem de litt flat med håndbaken. La de hvile under er klede på benken i 20 minutter. Ikke legg de på hverandre, for da vil de kanskje klistre litt seg sammen.

Kjevle "bollene" ut til pannekaker (ca. 20 cm) og stek tortillane på begge sider i en tørr stekepanne på forholdsvis sterk varme. Jo tynnere - jo bedre. Synes du det er vanskelig å kjevle de helt runde, legg på en tallerken og skjær vekk restene rundt kanten. Tørk vekk rester fra melet underveis hvis det brenner seg fast i pannen.

Når de er ferdig stekt på begge sider, legg de i en stabel med et fuktet kjøkkenhåndklede rundt. Tortillas har lett for å tørke ut og bli stive, og fukten fra kjøkkenhåndkledet vil holde de mykere.

Tips!

Tortillaslefsene er godt egnet til å fryses ned.