Tortilla er et mykt meksikansk bakverk laget av hvetemel eller maismel.
Tortillas kan også brukes som wraps med eksempel ost, skinke og salat. Det kan være godt å ha de ferdig påsmurt som turmat eller i matpakken. Uansett, dette er en enkel deig med bakepulver som ikke krever en veldig lang hevetid.
Vei opp de tørre ingrediensene og legg i bakebollen på en kjøkkenmaskin, og tilsette olje og vann. Elt deigen sammen i ca. 2 - 3 minutter eller til deigen slipper bollen. Du kan også kna deigen for hånd om du ikke har en kjøkkenmaskin.
Del deigen opp i 16 like store deigemner, form de til boller og klem de litt flat med håndbaken. La de hvile under er klede på benken i 20 minutter. Ikke legg de på hverandre, for da vil de kanskje klistre litt seg sammen.
Kjevle "bollene" ut til pannekaker (ca. 20 cm) og stek tortillane på begge sider i en tørr stekepanne på forholdsvis sterk varme. Jo tynnere - jo bedre. Synes du det er vanskelig å kjevle de helt runde, legg på en tallerken og skjær vekk restene rundt kanten. Tørk vekk rester fra melet underveis hvis det brenner seg fast i pannen.
Når de er ferdig stekt på begge sider, legg de i en stabel med et fuktet kjøkkenhåndklede rundt. Tortillas har lett for å tørke ut og bli stive, og fukten fra kjøkkenhåndkledet vil holde de mykere.
Tortillaslefsene er godt egnet til å fryses ned.