Dele

TIRAMISU FASTELAVNSBOLLER

Oppskrift på tiramisu fastelavnsboller

Tiramisu og fastelavnsboller i ett!? Ja takk, sier vi! Dette er en herlig kombinasjon fra to bra bakste-land: Norge og Italia. Himmelske og spennende fastelavnsboller med mild mascarponekrem, kaffe og kakao.

Tiramisu fastelavnsboller

Ingredienser

Bolledeig:

Mandelkrem:

Kaffekrem:

  • 2 dl kremfløte
  • 100 g mascarponeost
  • 1.5 ss sterk kaffe eller espresso
  • 1 ts melis

Topping:

  • 1-2 ss kakao
  • 1-2 ss melis

Fremgangsmåte

Ha alle ingredienser i bakebollen på en kjøkkenmaskin sammen med smuldret gjær og romtemperert smør. Elt med deigen med en eltekrok i ca. 13 minutter på lav hastighet, og 2 minutter på middels hastighet. Synes du deigen er for hard, spe på en skvett med veske. Elter du deigen for hånd, må du beregne omtrent dobbelt så lang eltetid. Sett deigen til heving (tildekket) på kjøkkenbenken i ca. 30 minutter.

Trill deigen til like store boller og legg på stekebrett med bakepapir. Dekk til brettene og etterhev bollene i ca. 60 - 90 minutter eller til de er dobbelt så store. Forvarm i mellomtiden ovnen til 200 grader med vanlig over- og undervarme. Pensle gjerne bollene med et sammenvispet egg. Bollene stekes i ca. 10 - 14 minutter, og avkjøles på en bakerist etter steking.

Mandelkrem:
Brygg kaffe og sett i kjøleskapet til det er kaldt. Riv marsipan i en bolle og rør inn amaretto, melk og kaffe til du har en tykk mandelkrem.

Kaffekrem:
Pisk kremfløte, mascarponeost og melis til en fast krem. Rør til slutt inn kald kaffe. Smak til med mer hvis du ønsker.

Skjær bollene i to. Smør et tynt lag med mandelkrem på bunnene. Topp med kaffekrem og dryss over kakao (et fint triks er å bruke en tesil). Sett på lokkene og dryss over melis. Sett i kjøleskapet, eller server med det samme.

Tips!

Bollene er supergode når de er helt ferske, men kan også fint fryses, tines og fylles med krem før servering.