Dele

Tallkake

Oppskrift på tallkake

Tallkake er perfekt valg som 17 mai kake siden den kan dekoreres optimalt til den stor festen og formes som et tall. Alle liker sjokoladekake, sjokoladekrem og friske bær – både store og små.

Tall sjabloner – skriv ut!

Tallkake 17 med friske bær, makroner og norske flagg.

Tilberedningstid
120 min

Porsjoner
10

Ingredienser

Bunn:

  • 12 stk romtempererte egg
  • 300 g sukker
  • 240 g hvetemel
  • 60 g bakekako
  • 4 ts bakepulver

Sjokoladekrem:

  • 3 dl fløte
  • 150 g ODENSE Mørk sjokolade 55 %

Pisket krem:

  • 3 dl kremfløte
  • 2 ss sukker
  • 1 ts vaniljesukker

Fremgangsmåte

Sjokoladekrem:
Kok opp fløten og hakk sjokoladen. Ta kjelen av platen og rør inn den hakkede sjokoladen til den er smeltet. Avkjøl og sett blandingen i kjøleskapet til den er helt kald - gjerne til dagen etter.

Kakebunner:
Forvarm ovnen til 230 grader.
Dette er en oppskrift som gir 4 stekebrett med kakebunner, så det er lurt å dele oppskriften i to og lage røren i to omganger.

Pisk sammen romtempererte egg og sukker til en luftig eggedosis. Bland resten av det tørre, sikt det i eggedosisen og vend det forsiktig inn med en slikkepott (hvis du rører med en visp vil luften gå ut av røren og den blir steinhard).

Dekk stekebrett med bakepapir (hvis du ikke har 4 stekebrett så tar du bare ett og ett etterhvert som bunnene stekes) og bre røren utover i et rektangel. Det skal være et ganske tynt lag, men ikke så tynt at det vil falle fra hverandre når de blir kalde. Stek hvert brett i ca. 5 - 7 minutter. Følg med på stekingen. Bunnene må ikke bli for tørre. Legg den ferdigstekte bunnen på en rist til avkjøling. Ta av bakepapiret når den blir kald.

Bruk et A4 ark til hvert tall og klipp ut en mal du kan skjære rundt, eller bruk malen som ligger i linken over.
Du skal lage to bunner av hvert tall. Det vil bli en del kakebunn til overs, men dette kan du for eksempel bruke til andre kaker eller som bunn i dessert. Overflødig kakebunn kan fryses til senere bruk.

Pisk opp den kalde sjokoladeblandingen fra i går, til en fast krem og ha i en sprøytepose.

Pisk opp kremfløte, sukker og vaniljesukker til en fast krem og ha denne også i en sprøytepose.

Montering av kaken:
Legg første lag med bunner, smør et tynt lag med syltetøy utover bunnene, sprøyt kuler med sjokoladekrem over bunnene (så jevne som mulig). Sett kaken i kjøleskap i ca. 10 minutter etter at du har sprøytet på første lag med krem.
Legg på neste lag med bunner og ha på dotter med pisket krem. Sett gjerne kaken kjølig i noen timer så den blir litt stødigere. Pynt med det du vil av frukt, bær, pikekyss og makroner.

Tips!

Denne kaken kan fint gjøres i flere lag enn bare to, men denne oppskriften holder til to lag med bunner med krem når det er ca. A4 størrelse på tallene.