Dele

TACOPIZZA

Oppskrift på tacopizza med torilla

Taco er blitt en populær rett og kose seg med i helgene – spesielt blant barnefamiler. Det er jo slik at man gjerne får noen rester igjen, og disse kan du bruke til å lage en tacopizza dagen etter. Det gir dobbelt tacolykke!

Pizza er lett å lage selv og det tar ikke lang tid. Det er selve hevingen som tar tid, men man bruker ikke mer enn halvannen time totalt sett, og resultatet blir veldig godt.

 

Vegetar tacopizza?

Man kan enklet lage tacopizzaen vegetarisk, ved å bytte ut vanlig ost, rømme og kjøttdeig med vegetariske varianter. Her finnes det gode erstatninger å på kjøpt i de fleste butikker.

LES OGSÅ: Dette kan erstatte kjøtt når du lager vegetarmat

 

Pizzabunnen

Hvilken pizzabunn fortrekker du?
Velg den bunnen du vil lage og lag den etter beskrivelse i oppskriften innen du legger på toppingen.

OPPSKRIFTER:

Italiensk pizzabunn

Grov pizzadeig

Pizzadeig i langpanne (fin bunn)

Surdeigspizza

Glutenfri pizzabunn

Tacopizza vegetar

Tilberedningstid
100 min

Porsjoner
3

Ingredienser

Topping for 1 langpanne eller 3-4 porsjonspizzaer:

  • 200 g tacosaus
  • 200 g ost (gjerne vegan-ost)
  • 400 g kjøttdeig eller Meatish Deig (en slags kjøttdeig uten kjøtt for en vegetarpizza)
  • 2 ss tacokrydder
  • 3 ss jalapenos i skiver
  • 4 ss mais
  • 1 stk liten grønn paprika i tynne skiver
  • 1 neve knuste nachochips
  • + litt rømme over pizzaen etter steking (gjerne vegetabilsk)

Fremgangsmåte

Start med å lage en av pizzabunnen som er listet over og lag den etter beskrivelse i oppskriften. Mens pizzadeigen hever, forstek kjøttet i en stekepanne med tacokrydderet og sett til siden.

Etter at du har kjevlet ut pizza bunnen, enten i en langpanne eller som porsjonspizzaer, stryker du først på tacosausen på pizzaen. Deretter fordeles det stekte kjøttet, grønnsakene og knust nachochips.

Stek pizzaen i en forvarmet ovn i ca. 10 - 15 minutter. Legg på små klatter med rømme og servér.

Vel bekomme!

Les også: