Dele

SURDEIGSPIZZA

Oppskrift på pizzabunn med surdeig

Surdeigspizza har en god karakterisk smak og konsistens som tar pizzaen til nye høyder. I denne oppskriften bruker vi bakeklar surdeig som gjør at du kan bake pizzaen med det samme. Lag pizzaen i langpanne eller som flere små porsjonspizzaer – du bestemmer!

VIL DU HELLER LAGE DIN EGEN SURDEIGSKULTUR? – se denne oppskriften

Surdeigspizza bakt i langpanne på en trefjøl.

Tilberedningstid
100

Porsjoner
6

Ingredienser

PIZZABUNN

Fremgangsmåte

Ha alle ingrediensene i en bakebolle, og elt deigen sammen med eltekrok på lav/middels hastighet i ca. 8 - 10 minutter eller dobbelt så lang tid om du elter for hånd.

Dekk bakebollen til med plast, og hev deigen til dobbelt størrelse. Forvarm i mellomtiden stekeovnen til 230 grader.

Del deigen i like store deler og form bunner i to langpanner eller som runde pizzaer.

Smør på med pizzasaus, enten hjemmelaget eller ferdig kjøpt. Legg på raspet ost og ditt favorittfyll.

Stek pizzaen på midterste rille i ovnen i ca. 10 -15 minutter. Hvis du har en pizzastein, er denne helt perfekt å bruke til å steke surdeigspizza på. Husk å forvarme opp steinen innen pizzaen stekes.

Tips!

Ønsker du en enda fyldigere smak, kan du bytte ut 200 g hvetemel med speltmel eller durumhvete.

Skal du steke flere brett samtidig i ovnen, er dette best å gjøre med varmluft. Bytt plass på langpannene etter halve steketiden for best resultat.