Surdeigspizza

Surdeigspizza har en god karakterisk smak og konsistens som tar pizzaen til nye høyder. I denne oppskriften bruker vi bakeklar surdeig som gjør at du kan bake pizzaen med det samme. Lag pizzaen i langpanne eller som flere små porsjonspizzaer – du bestemmer!
Surdeigspizza som deigemne i en bakebolle.
porsjoner6

Ingredienser

  • 780 g pizzamel tipo 0, 00 eller hvetemel
  • 3 ts pizzagjær
  • 1 pose bakeklar surdeig
  • 5 dl kaldt vann
  • 1 ss olivenolje
  • 1,5 ts salt
  • 2 ss sukker

Fremgangsmåte

  • Ha alle ingrediensene i en bakebolle og elt deigen sammen med eltekrok på lav/middels hastighet i ca. 8 - 10 minutter. Elter du deigen for hånd må du påregne lenger eltetid og rikelig med god håndkraft.
  • Dekk bakebollen til med plast og hev deigen til dobbelt størrelse i ca. 60 - 90 minutter. Forvarm i mellomtiden stekeovnen til 250 grader.
  • Del deigen i like store deler og form til bunner i to langpanner eller som 4 - 6 runde porsjonspizzaer.
  • Smør på med pizzasaus, enten hjemmelaget eller ferdig kjøpt. Legg på raspet ost og ditt favorittfyll.
  • Stek pizzaen på midterste rille i ovnen i ca. 10 -15 minutter. Hvis du har en pizzastein, er denne helt perfekt å bruke til å steke surdeigspizza på. Husk å forvarme opp steinen innen pizzaen stekes.

Notes

TIPS!

Ønsker du en enda fyldigere smak, kan du bytte ut 200 g hvetemel med speltmel eller durumhvete.

STEKE FLERE BUNNER SAMTIDIG?

Skal du steke flere brett samtidig i ovnen, er dette best å gjøre med varmluft. Bytt plass på langpannene etter halve steketiden for best resultat.
Skriv ut oppskriften

Kanskje du også vil like?

Scroll to Top