Surdeigsbrød

Surdeigsbrød trenger ikke være komplisert å lage i det hele tatt. Med bakeklar surdeig forenkles prosessen og resultatet er gode surdeigsbrød. Dette er en oppskrift på halvgrove brød som passer fint å spise til hverdags. Ønsker du heller å lage surdeigen fra bunnen av, kan du prøve en av våre oppskrifter på grov eller fin surdeigskultur.
Surdeigsbrød
porsjoner3

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Blande sammen de tørre ingrediensene med smuldret gjær, honning, olje, surdeig og kaldt vann i en eltebolle. Elt deigen sammen med eltekrok i ca. 10 - 15 minutter til deigen er smidig og slipper bakebollen. Dekk bollen med plastfolie og sett deigen til heving i minst 2 timer.
  • Del deigen i tre like store deler, form til brød om legg på et stekebrett med bakepapir. Dryss litt mel over deigemnene, dekk brødene med plast og etterhev brødene til dobbelt størrelse. Forvarm i mellomtiden ovnen til 220 grader. Sett en ildfast form med 1 dl varmt vann i bunnen av komfyren slik at det dannes damp.
  • Snitt gjerne toppen av brødene med en skarp kniv , og dryss på litt hvetemel, før stekning.
  • Sett brødet inn i ovnen på midterste rille (om vannet i formen er dampet bort, tilsett 0,5 dl vann) og stek brødene i ca. 40 - 45 minutter.
    Brødene avkjøles på en bakerist etter steking.

Notes

TIPS!

Brødene er godt egnet til å fryses ned. Pass på å avkjøle brødet helt innen det legges i fryseren i lufttette fryseposer.
Skriv ut oppskriften

Flere surdeigsoppskrifter

  • Alle
  • 17.mai
  • Alle merkedager
  • Alle oppskrifter
  • Allergivennlige
  • Andre surdeigsoppskrifter
  • Anledning
  • Baguetter
  • Bakehjelpemidler
  • Barnebursdag
  • Boller
  • Boller og søt hvetebakst
  • Brød
  • Eltefritt
  • Essenser
  • Farsdag
  • Fastelavn
  • Fersk gjær
  • Festkaker
  • Focaccia
  • Formkaker
  • Fyll til kaker og gjærbakst
  • Glutenfritt
  • Halloween
  • Hverdagsbrød
  • Hvetekaker
  • Iskrem
  • Jul
  • Julekaker
  • Kakepynt
  • Kaker
  • Konfekt
  • Lapper
  • Lucia
  • Morsdag
  • Muffins
  • Øvrige hevemidler
  • Pai
  • Pannekaker
  • PANNESTEKT
  • Påske
  • Pavlova og marengs
  • Pizza
  • Pizza med kjøtt
  • Pizzagjær
  • Pizzasnurrer
  • Pølse- og hamburgerbrød
  • PRODUKTER
  • Rundstykker
  • Snurrer
  • SØT GJÆRBAKST
  • Spesialbrød
  • Spesialpizza
  • SURDEIG
  • Tørrgjær
  • Uten egg
  • Uten melk
  • vaffel
  • Valentine
  • Velg område
Alle
  • Alle
  • 17.mai
  • Alle merkedager
  • Alle oppskrifter
  • Allergivennlige
  • Andre surdeigsoppskrifter
  • Anledning
  • Baguetter
  • Bakehjelpemidler
  • Barnebursdag
  • Boller
  • Boller og søt hvetebakst
  • Brød
  • Eltefritt
  • Essenser
  • Farsdag
  • Fastelavn
  • Fersk gjær
  • Festkaker
  • Focaccia
  • Formkaker
  • Fyll til kaker og gjærbakst
  • Glutenfritt
  • Halloween
  • Hverdagsbrød
  • Hvetekaker
  • Iskrem
  • Jul
  • Julekaker
  • Kakepynt
  • Kaker
  • Konfekt
  • Lapper
  • Lucia
  • Morsdag
  • Muffins
  • Øvrige hevemidler
  • Pai
  • Pannekaker
  • PANNESTEKT
  • Påske
  • Pavlova og marengs
  • Pizza
  • Pizza med kjøtt
  • Pizzagjær
  • Pizzasnurrer
  • Pølse- og hamburgerbrød
  • PRODUKTER
  • Rundstykker
  • Snurrer
  • SØT GJÆRBAKST
  • Spesialbrød
  • Spesialpizza
  • SURDEIG
  • Tørrgjær
  • Uten egg
  • Uten melk
  • vaffel
  • Valentine
  • Velg område
Rundstykker med surdeig

Rundstykker med surdeig

Focaccia med surdeig

Focaccia med surdeig

Ciabatta med surdeig

Ciabatta med surdeig

Scroll to Top