Dele

Surdeigsbrød med solsikkefrø

Oppskrift på et fint surdeigsbrød

Surdeigsbrød med solsikkefrø er en opplevelse å spise. Det er et nydelig brød hvor brødet har en god og fyldig smak fra både surdeigen og rugmelet. Dette er en litt løs deig hvor brødene hever i hevekurver. Se gjerne alle vår oppskrifter på brød bakt med surdeig.

Hjemmebakt surdeigsbrød med solsikkefrø på toppen.

Porsjoner
3

Ingredienser

Gjærdeig:

Fremgangsmåte

Smuldre den ferske gjæren opp i det kalde vannet og rør sammen.

Bland bakeklar surdeig sammen med alle øvrige ingredienser i en bakebolle, unntatt saltet og solsikkefrøene.

Elt deigen sammen med eltekrok i 3 minutter på lav hastighet, og i 4 minutter på middels hastighet. Tilsett saltet, og elt videre på middels hastighet i 3 minutter. Tilsett solsikkefrøene og elt videre i 2 minutter.

Smør en stor bakebolle med smaksnøytral olje (feks. raps- eller solsikkeolje) og legg deigen i bollen. Dekk til med plast og la gjærdeigen heve i 2 timer. Ha litt mel på hendene, og vend deigen mot deg en gang etter 1 time.

Del deigen opp i tre like store deler. Form til runde brød og legg i to melet hevekurver. Dekk til og etterhev i 2 timer, eller til de er dobbelt så store. Hvis du ikke har hevekurver, kan du bruke bakeboller.

Forvarm ovnen til 230 grader med vanlig over- og undervarme.

Vend deigene fra hevekurvene forsiktig over på stekebrett med bakepapir. Pensle med litt vann og strø gjerne over litt solsikke- og valmuefrø. Sett brødene på nederste rille i ovnen og senk temperaturen til 210 grader.

Stek brødene i ca. 35 - 40 minutter.

Ta surdeigsbrødene ut av ovnen og avkjøl de på en bakerist.

Tips!

Ved bruk av Idun Mors hjemmebakte - Luftigere bakst, vil du få et enda mer luftigere brød!