Dele

SURDEIGSBRØD MED SOLSIKKEFRØ

Oppskrift på surdeigsbrød

Surdeigsbrød med solsikkefrø er halvgrovt brød. Brødet har en god og fyldig smak fra både surdeigen og rugmelet. Dette er en litt løs deig hvor deigen bør hever i hevekurver.

Hjemmebakt surdeigsbrød med solsikkefrø på toppen.

Tilberedningstid
290 min

Porsjoner
3

Ingredienser

Fremgangsmåte

Smuldre den ferske gjæren opp i det kalde vannet og rør sammen.

Bland bakeklar surdeig sammen med alle øvrige ingredienser i en bakebolle, unntatt saltet og solsikkefrøene.

Elt deigen sammen med eltekrok i 3 minutter på lav hastighet, og i 4 minutter på middels hastighet. Tilsett saltet, og elt videre på middels hastighet i 3 minutter. Tilsett solsikkefrøene og elt videre i 2 minutter.

Smør en stor bakebolle med smaksnøytral olje (feks. raps- eller solsikkeolje) og legg deigen i bollen. Dekk til med plast og la gjærdeigen heve i 2 timer. Ha litt mel på hendene, og vend deigen mot deg en gang etter 1 time.

Del deigen opp i tre like store deler. Form til runde brød og legg i to melet hevekurver. Dekk til og etterhev i 2 timer, eller til de er dobbelt så store. Hvis du ikke har hevekurver, kan du bruke bakeboller.

Forvarm ovnen til 230 grader med vanlig over- og undervarme.

Vend deigene fra hevekurvene forsiktig over på stekebrett med bakepapir. Pensle med litt vann og strø gjerne over litt solsikke- og valmuefrø. Sett brødene på nederste rille i ovnen og senk temperaturen til 210 grader.

Stek brødene på nederste rille i ca. 35 - 40 minutter.

Ta surdeigsbrødene ut av ovnen og avkjøl de på en bakerist.

Relaterte produkter: