Dele

SURDEIGSBRØD MED GEITOST, RØDBETER OG TIMIAN

Oppskrift på surdeigsbrød med gjær

Surdeigsbrød med geitost, rødbeter og timian smaker himmelsk godt. Her er det mange gode smaker ved siden av surdeigen som gjør brødet helt fantastisk. I denne oppskriften bruker vi en bakeklar surdeig ved siden av en liten mengde med fersk gjær.

VIL DU HELLER LAGE DIN EGEN SURDEIGSKULTUR?se denne oppskriften

Surdeigsbrød med geitost og timian.

Tilberedningstid
360 min

Porsjoner
3

Ingredienser

DAG 1 - Fordeig

DAG 2

Fremgangsmåte

DAG 1 - Fordeig

Bland sammen alle ingredienser for første dagen i en bakebolle. Dekk til med plast og la det stå å svelle i et par timer, eller natten over.

DAG 2

Smuldre opp den ferske gjæren i fordeigen og tilsett resten av ingrediensene for andre dag, unntatt saltet. Elt deigen sammen med eltekrok på lav hastighet i 10 minutter og tilsett saltet. Elt videre på lav hastighet i 5 minutter. Deigen skal være elastisk.

Legg deigen i en smurt bakebolle, dekk til med plast og la den heve i 60 minutter. Kna deigen sammen på en melet kjøkkenbenk og legg deigen tilbake i den smurte bakebollen. Dekk til med plast og hev ytterligere i 60 minutter.

Velt deigen forsiktig over på en melet kjøkkenbenk og del den i 3 like store biter. Form til runde brød og legg i melet hevekurver. Dekk til og etterhev ytterligere i ca. 60 minutter.

Forvarm i mellomtiden stekeovnen din til 230 grader med vanlig over- og undervarme.

Velt brødene forsiktig ut av hevekurvene på stekebrett med bakepapir. Sett brødene på nederste rille i ovnen og stek de i ca. 30 - 35 minutter til de har fått en pen og gyllen farge.

Avkjøl surdeigsbrødene på bakerist etter steking.

Relaterte produkter til brødet: