Dele

SURDEIGSBRØD FRA FARMEN

Oppskrift på surdeigsbrød fra Farmen kjendis

Det ble bakt surdeigsbrød i episode 18 på Farmen kjendis. Vår egen bakermester Jonas Rod Jensen bakte brød med Gaute, og tryllet frem de lekreste surdeigsbrødene bakt med bakeklar surdeig. Denne oppskriften gir tre mellomstore brød.

VIL DU HELLER LAGE SURDEIG FRA BUNNEN AV? – les gode baketips og få oppskriftene her

 

Hva er bakeklar surdeig?

Idun Mors hjemmebakte – Surdeig av fullkornshvete du kjøpt i butikken. Det er en levende surdeig som er klar til å bake med. Med denne surdeigen kan du bake brød, rundstykker og pizza for å nevne noe. En pose rekker til 2 – 3 brød, eller til to langpanner med pizza.

BAKEKLAR SURDEIG FINNER DU I DISSE BUTIKKENE

Surdeig av fullkornshvete i original emballasje.

Person holder et surdeigsbrød fra Farmen.

Tilberedningstid
180 min

Porsjoner
3

Ingredienser

Fremgangsmåte

Ha alle de tørre ingrediensene og smuldret fersk gjær i en bakebolle for kjøkkenmaskin. Hell i posen med surdeig og ha i vannet.

Elt deigen med eltekrok i omtrent 10 minutter på lav hastighet og 5 minutter på middels hastighet til deigen er blitt smidig og slipper bakebollen. Dekk bakebollen til med plast og la deigen forheve i 60 minutter på kjøkkenbenken.

Velt deigen ut på en ren kjøkkenbenk. Del deigen opp i tre like store deler. Klem hvert deigemne ut med håndbaken til et tykt rektangel. Du trenger ikke strekke deigen for mye ut, slik at rektangelet blir for tynt. Fold deretter alle sider av deigen inn mot midten. Snu deigemnet, slik at skjøten vender ned og form lett til brød og legg på et stekebrett med bakepapir. Vil du ha runde brød, former du deigemnet rundt etter folding. Dekk til og etterhev brødene i ca. 80 minutter, eller til de er blitt dobbelt så store. I mellomtiden, kan du forvarme stekeovnen til 230 grader med vanlig over- og undervarme.

Et lite tips - brødene blir enda bedre om de blir stekt på en oppvarmet pizzastein. Forvarm pizzasteinen i stekeovnen til den er skikkelig varm. Når deigemnene er ferdig hevet, ta ut pizzasteinen, legg på et bakepapir og legg de forsiktig over på pizzasteinen. Vær forsiktig, for denne er nå svært varm. Sett tilbake i den varme ovnen og stek brødene.

Når brødene er ferdig etterhevet, strø litt hvetemel på toppen av brødene og skjære fine snitt med en skarp kniv. Sett brødene inn i den varme ovnen på nederste rille. Senk temperaturen til 210 grader og stek brødene i ca. 30 - 40 minutter til de har fått en fin gyllen farge. Avkjøl brødene på en bakerist etter steking

TIPS!

Ved bruk av bakehjelpemiddelet Idun Mors hjemmebakte - Ferskere bakst, vil brødene holde seg ferske og fine lenger.

LANGTIDSHEVE DEIGEN?

Ved å langtidsheve deigen, vil kan få enda mer smak og aroma på brødet. Du må da halvere gjærmengden i oppskriften. Når deigen er ferdig eltet, dekk til bakebollen og sett deigen kjølig i ca. 12 - 16 timer. Da deigen ut, og forsett på step 3 i fremgangsmetoden som er beskrevet over.

Flere spennende oppskrifter bakt med surdeig:

Relaterte produkter: