Dele

SUKSESSTERTE I LANGPANNE

Oppskrift på suksessterte i langpanne

Suksessterte i langpanne er svært praktisk å lage hvis man skal ha en god kake som skal serveres til mange personer. Denne oppskriften er beregnet til en langpanne på 30 x 40 cm og det er målet på de fleste langpanner som følger med stekeovnen.

VIL DU HELLER LAGE EN LITEN RUND KAKE? – se oppskriften her

 

Oppbevaring suksessterte

Suksessterte kan oppbevares i kjøleskapet inntil 1 uke. Den er også egent til å fryses ned. Husk å pakk kaken godt inn. Frossen suksessterte holder seg i 2 – 3 måneder. Ta den ut av fryseren og la den tine 1 døgn i kjøleskapet innen servering.

Les også: TALL OG FAKTA OM EGG

 

Suksessterte i langpanne med eggekrem.

Tilberedningstid
120

Porsjoner
24

Ingredienser

NØTTEBUNN

  • 8 stk eggehviter fra mellomstore egg (romtempererte)
  • 500 g malte mandler/hasselnøtter eller mandelmel
  • 500 g melis

KREM

Fremgangsmåte

Start med å forvarme stekeovnen til 175 grader med vanlig over- og undervarme. Kle en langpanne 30 x 40 cm med bakepapir.

Rør inn melisen med de malte mandlene. Pisk de romtempererte eggehvitene helt stive og vend forsiktig inn mandelblandingen. Fordel massen i langpannen.

Stek mandelbunnen på midterste rille i ca. 35 minutter. Avkjøl bunnen i formen etter steking.

EGGEKREM
Varm opp fløte, sukker, vaniljeessens og eggeplommer i en liten kjele på middels varme under omrøring. Pass på at kremen ikke koker for lenge, men rør til massen bobler lett har tyknet i konsistensen. Trekk kjelen til side og la blandingen avkjøle seg på kjøkkenbenken til den nesten er romtemperert. Visp inn inn romtemperert smør i terninger - litt etter litt, til en jevn og fin krem. Bruk gjerne en stavmikser for en helt glatt krem, men være oppmerksom på at desto lenger du pisker, desto lysere blir kremen. Avkjøl eggekremen til den stivner i kjøleskapet. Dette tar ca. 1 - 2 timer.

Fordel den kalde kremen på den avkjølte mandelbunnen og pynt kaken med eks. hakket pistasjnøtter.

TIPS!

Sette gjerne kaken kjølig noen timer til den har satt seg litt innen servering.

Relatert produkt til suksessterte i langpanne: