Sukkerbrød

Sukkerbrød er en kakebunn som ofte brukes til marsipan- eller bløtkaker. Oppskriften her er for en 24 cm kake, men se våre tips på hvordan du enkel endrer oppskriften til større former.

Tilberedningstid
ca. 30-40 min

Porsjoner
6

Ingredienser

  • 5 stk romtempererte egg, mellomstore
  • 125 g hvetemel
  • 125 g sukker
  • 1 ts bakepulver

Fremgangsmåte

1

Forvarm ovnen til 175 °C med vanlig over/undervarme.

2

Kle bunnen av springformen med bakepapir. Vi har brukt en 24 cm form til denne oppskriften.

3

Pisk egg og sukker til en stiv masse.

4

Sikt inn mel og bakepulver og vend det forsiktig sammen til en jevn kakerøre. Pass på å ikke røre for hardt sammen, slik at all luft røres ut av røra.

5

Fordel røra i den smurte kakeformen.

6

Stek sukkerbrødet midt i ovnen i ca. 30-40 min. Sjekke gjerne med en trepinne om kaken er godt nok stekt ved å stikke pinnen i midten av kaken. Er pinnen fri for kakerøre når du trekker den ut, er kaken ferdig stekt.

7

La bunnen avkjøle seg i kakeformen.

Tips!

Vil du ha flere råd til hvordan lykkes med å lage en kakebunn, kan du lese Tips til vellykket kakebunn under våre baketips.

Ønsker du å bruke større en kakeform, øker du oppskriften over slik:
Ø 26 cm (+ 2 egg, 60 g sukker og 60 g mel)
Ø 28 cm (+ 3 egg, 90 g sukker og 90 g mel)