Dele

Sukkerbrød

Oppskrift på luftig sukkerbrød

Sukkerbrød er en kakebunn som oftest brukes til marsipan- eller bløtkaker. Denne oppskriften på sukkerbrød er for ca. 13 personer og vi bruker en rund kakeform på 24 cm i diameter Les våre tips på hvordan du enkelt kan endre oppskriften lenger ned på siden. Et sukkerbrød er godt egnet til å fryses ned, men husk å pakk det godt inn. Husk, det er lettere å dele et halvfryst sukkerbrød, enn når det er helt fersk.

FLERE TIPS TIL BAKING AV SUKKERBRØD? – les de gode tipsene

 

Sukkerbrød med potetmel

Sukkerbrød laget med potetmel holder ofte litt mer på fuktigheten, siden potetmel absorberer fuktighet. Men, det er ikke nødvendig da man som oftest velger å dynke kakebunnen med laken fra hermetisk frukt, fruktsaft, søt vin, likør, juice eller melk. Det kan derfor i mange tilfeller bli litt «smør på flesk» å bruke potetmel i en oppskrift på sukkerbrød.

Les også: SLIK LAGER DU EN GOD BLØTKAKE

Nystekt sukkerbrød på en bakerist.

Tilberedningstid
60

Porsjoner
13

Ingredienser

Kakerøre:

  • 5 stk mellomstore romtempererte egg
  • 125 g hvetemel
  • 125 g sukker
  • 1 ts bakepulver

Fremgangsmåte

Start med å forvarme stekeovnen din til 175 grader med vanlig over- og undervarme.

Kle deretter bunnen av springformen med bakepapir, slik at det blir lettere å ta bunnen ut av formen når den er stekt. Vi har brukt en spring form som er 24 cm i diameter i denne oppskriften.

Pisk romtempererte egg og sukker til en relativ hvit og stiv masse. Husk at bollen du viper i, samt vispen du pisker med, bør være helt rene og frie for fett. Er det ikke det, kan du risikere at massen ikke blir stiv under piskingen. Vil du ha mer smak på sukkerbrødet, kan du ha i litt revet sitronskall i eggedosisen.

Sikt inn mel og bakepulver og vend det forsiktig sammen med eggedosisen med en slikkepott til en jevn kakerøre. Pass på å ikke røre for hardt sammen, slik at all luft røres ut av røra. Da kan sukkerbrødet bli kompakt i konsistensen. Det vil vi ikke - det skal bli luftig!

Fordel forsiktig røra i den smurte kakeformen.

Stek sukkerbrødet midt i ovnen i ca. 30 - 35 minutter. Sjekke gjerne med en trepinne om kaken er godt nok stekt ved å stikke pinnen i midten av kaken. Er pinnen fri for kakerøre når du trekker den ut, er kaken ferdig stekt.

La bunnen avkjøle seg i kakeformen etter steking. Legg gjerne over et kjøkkenhåndklede, slik at varmen slår tilbake i sukkerbrødet og holder det mykt.

Større kake?

Slik øker du oppskriften på sukkerbrødet:

16 personer: Kakeform på 26 cm = + 2 egg, 60 gram sukker og 60 gram mel
20 personer: Kakeform på 30 cm = + 3 egg, 90 gram sukker og 90 gram mel