Sukkerbrød

Lag et stort og vellykket sukkerbrød!

Sukkerbrød er en kakebunn som ofte brukes til marsipan- eller bløtkaker. Denne oppskriften er for en 24 cm kake, men les våre tips på hvordan du enkel endrer oppskriften. Se gjerne vår beste baketips hvordan du på best mulig måte får et perfekt sukkerbrød.

Nystekt sukkerbrød på en bakerist.

Porsjoner
6

Ingredienser

Røre:

  • 5 stk romtempererte egg, mellomstore
  • 125 g hvetemel
  • 125 g sukker
  • 1 ts bakepulver

Fremgangsmåte

1

Start med å forvarm stekeovnen din til 175 grader med vanlig over- og undervarme.

2

Kle bunnen av springformen med bakepapir. Vi har brukt en 24 cm form til denne oppskriften.

3

Pisk romtempererte egg og sukker til en relativ hvit og stiv masse. Husk at bolle og vispen bør være helt ren og fri for fett. Er det ikke det, kan du risikere at massen ikke blir stiv.

4

Sikt inn mel og bakepulver og vend det forsiktig sammen med en slikkepott til en jevn kakerøre. Pass på å ikke røre for hardt sammen, slik at all luft røres ut av røra.

5

Fordel røra i den smurte kakeformen.

6

Stek sukkerbrødet midt i ovnen i ca. 30 - 40 minutter. Sjekke gjerne med en trepinne om kaken er godt nok stekt ved å stikke pinnen i midten av kaken. Er pinnen fri for kakerøre når du trekker den ut, er kaken ferdig stekt.

7

La bunnen avkjøle seg i kakeformen etter steking. Legg gjerne over et kjøkkenhåndklede, slik at varmen slår tilbake i sukkerbrødet og holder det mykt.

Tips!

Ønsker du å bruke større en kakeform for en større kake, øker du oppskriften over slik:
Ø 26 cm (+ 2 egg, 60 gram sukker og 60 gram mel)
Ø 28 cm (+ 3 egg, 90 gram sukker og 90 gram mel)

Vil du ha mer smak på sukkerbrødet, kan du blande inn litt revet sitronskall når eggedosisen blandes med de tørre ingrediensene.