Dele

Stratoskake

Glutenfri stratoskake

Stratoskake som er glutenfri og i tillegg smaker kjempegodt er ikke alltid like lett å bake. Denne stratoskaken er laget med ekte marsipan som har et høyt innhold av mandler og vaniljekrem. I oppskriften bruker vi en lettlaget vaniljekrem, men ønsker du å heller lage kremen fra bunnen av kan du se denne oppskriften på hjemmelaget vaniljekrem.

Startoskake pyntet med jordbær på et fat.

Porsjoner
12

Ingredienser

BUNNER:

  • 1 pk ODENSE Ekte marsipan med 50 % mandler
  • 4 stk egg
  • 1 ts bakepulver

Stratoskrem:

Sjokoladekrem:

  • 100 g ODENSE Mørk 55% sjokolade
  • 1 dl kremfløte
  • 1 ts honning
  • 50 g romtemperert smør

Fremgangsmåte

Bunner:
Skjær marsipanen i små biter og legg i en bakebolle. Tilsett eggene - ett av gangen under pisking. Kjør sammen til en jevn og glatt deig og rør inn bakepulveret til slutt.
Fordel deigen i to runde smurte springformer (20 cm) med bakepapir i bunnen. Stek bunnene på midterste rille ved 180 grader i ca. 18 - 20 minutter og avkjøl i formen etter steking.

Stratoskrem:
Kok vaniljekremen etter anvisning på pakken og sett kjølig inntil videre.

Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann og grovhakk Stratos-sjokoladen. Varm opp vannet til kokepunktet, sett kjelen til siden og rør inn gelatinplatene.

Pisk fløten halvstiv og vend inn kremen med den kalde vaniljekrem og vannet. Vend til slutt inn hakket sjokolade. Sett kremen kjølig til den er halvstiv.

Montering:
Legg en bunn på et flott fat og fordel halvparten av kremen på bunnen. Legg den andre bunnen på og fordel resten av kremen på toppen. Sett kaken kjøling i minst 3 timer. Pynt til slutt kaken etter eget ønske og servér!

Fordel halvparten av kremen på den ene bunnen som ligger i formen. Legg den andre bunnen på og fordel resten av kremen på toppen av denne. Sett kaken til avkjøling i minst 3 timer.

Sjokoladekrem:
Skjær sjokoladen i biter. Kok opp fløte med honning og rør inn den hakkede sjokoladen til den smeltet og avkjøl blandingen.

Tilsett romtemperert smør og kjør kremen glatt med en stavmikser. Hell sjokoladekremen på toppen av kaken og sett kaken tilbake på kjøl til kremen er stivnet.
Pynt startoskaken etter eget ønske innen servering - gjerne med hakket Stratos!

Tips!

Det kan være lurt å bruke kakefolie når man monterer kaken for å få en fin rett kant på kremen og sjokoladetoppingen.

Relaterte produkter