Dele

Stekt ostekake

Ostekake med pasjonsfrukt

Stekt ostekake bakt med pasjonsfrukt er en frisk kake med deilig smak av kremost og syrlig pasjonsfrukt. Denne ostekaken holder seg fint lenger enn ostekaker som ikke er stekt, og har en litt fastere konsistens. Kaken passer like fint å servere til dessert som til et flott selskap!

Stekt ostekake med pasjonsfrukt på en tallerken.

Tilberedningstid
90

Porsjoner
13

Ingredienser

Bunn:

  • 50 g smeltet smør
  • 10 stk Digestive kjeks
  • 3 ss sukker
  • 0.5 ts malt kanel

Ostekrem:

  • 400 g kremost naturell, gjerne Philadelfiaost
  • 300 g seterrømme
  • 2 stk mellomstore egg
  • saften fra 1 sitron
  • 1 dl smoothie med mango og pasjonsfrukt
  • 1 ts revet sitronskall

Topping:

  • 1 dl seterrømme
  • 1 dl kremfløte
  • 1 ss sukker
  • saften fra 2 pasjonsfrukt

Fremgangsmåte

Start med å smelte smøret og sett til siden. Forvarm ovnen til 180 grader.

Bunn:
Knus Digestivekjeksen ved å ha kjeksen i en brødpose og rulle en kjevle lett over. Bland knust kjeks med sukker, smeltet smør og kanel.

Ha bakepapir i en smurt springform på 24 cm i diameter. Fordel kjeksblandingen i formen og press den ned med baksiden av en skje. Stek bunnen ved 180 grader i 10 minutter og avkjøl etter steking. Senk ovnen til 115 grader.

Ostekrem:
Bland sammen kremost, rømme, sukker, egg og sitronsaft til en jevn og klumpfri røre. Fordel røren på toppen av den avkjølte kjeksbunnen. Stek bunnen ved 115 grader i ca. 40 mintter eller til fyllet disser som en middels pudding. Avkjøl etter steking.

Topping:
Pisk sammen fløte, rømme og sukker til krem. Sil saften av pasjonsfrukten og bland inn. Fordel blandingen på toppen av kaka.

La gjerne kaken stå kjølig natten over etter at den er avkjølet - da setter smaken seg godt og den blir enklere å skjære opp.

Tips!

Server gjerne kaken med saften fra pasjonsfrukt, eller med andre rørte friske bær.