Dele

STEAMED BUNS

Oppskrift på steamed buns

Steamed buns –  også kalt mantou, er opprinnelig fra det kinesiske kjøkken, men er etterhvert også blitt populært her til lands. Hemmeligheten er at man dampkoker gjærdeigen isteden for å steke den. Resultatet er luftige og nærmest litt bløte boller. Fyll de med kjøtt som kylling eller pulled pork, grønnsaker og en god saus. Serverer du dette en kveld med gode venner, blir de garantert imponert over din ferdigheter på kjøkkenet!

Nedfrysing

Ved frysing av hjemmelagde steamed buns, frys de ned avkjølte i en tett frysepose. Når du skal bruke de, tin de opp i romtemperatur. Varm de deretter opp igjen over damp eller i en dampovn i ca. 5 minutter rett før servering.

 

Steamed buns med pulled pork og grønnsaker på en trefjøl.

Porsjoner
6

Ingredienser

Gjærdeig:

Fyll:

  • 1 pk Pulled pork - asian style
  • 1 stk stangselleri, strimlet
  • 2 stk gulrøtter, strimlet
  • frisee-salat og hoisinsaus

Fremgangsmåte

Vei opp de tørre ingrediensene og legg i en bakebolle. Smuldre opp gjæren i lunkent vann (maks 30 grader) og bland sammen. Hell væsken med olje i bakebollen. Elt deigen på laveste hastighet med eltekrok i ca. 10-12 minutter til deigen slipper bakebollen.

Legg deigen på kjøkkenbenken og del den opp i 6 like stor deler og trill til boller. Legg over et klede og hev bollen til dobbelt størrelse i ca. 30 - 45 minutter. Stek i mellomtiden kjøttet etter anvisning på pakken.

Kjevle bollene avlangt flate. Smør olje på toppen og brett sammen. Kok opp litt vann i en dampkjele (kjele med rist i bunnen). Har du en dampovn, kan denne eventuelt benyttes. Klipp til små biter med bakepapir og legg bunsene oppå. Legg buns med papiret på risten i kjelen, sett på lokket og damp i ca. 12 - 15 minutter. 

Ta ut bunsene og fyll de med strimlede grønnsaker, stekt kjøtt og saus. Serveres mens de er varme!

Tips!

Bunsene kan lages god tid i forveien av når de skal serveres. Oppbevar de i plast og varm de opp over damp ca. 2 - 3 minutter før servering. Fryste buns kan tines og varmes over damp i ca. 5 minutter før servering.

Relaterte produkter til denne oppskriften: