Dele

SPELTBRØD MED HAVREGRYN

Oppskrift på et saftig og grovt speltbrød

Speltbrød med havregryn smaker godt og er et sunt valg. Spelt i seg selv er en kornart som inneholder mer magnesium, protein, sink og jern enn i vanlig hvete og har en søtlig smak. Det er nok derfor speltbrød anses å være mer næringsrikt også.

LES OGSÅ: Fakta om spelt

Dette brødet er grovt på Brødskalakalkulatoren og er derfor et sunt og godt brød du kan spise med god samvittighet.

 

 

Speltbrød som er oppskåret på en trefjøl.

Tilberedningstid
200 min

Porsjoner
2

Ingredienser

Fremgangsmåte

Ha alle ingrediensene i en bakebolle sammen med smuldret gjær.

Elt deigen sammen med eltekrok i 10 - 15 minutter på lav/middels hastighet til deigen er smidig og slipper bakebollen. Har du ingen kjøkkenmaskin, kan deigen selvsagt eltes for hånd. Når du elter for hånd tar det gjerne litt lenger tid å elte deigen smidig.

Ha deigen over i en oljet bolle, dekk til med plast og la deigen forheve i ca. 30 - 45 minutter.

Del deigen i to like store deler, form til to runde brød og legg på et stekebrett med bakepapir. Strø på et tynt lag med mel, dekk med plast og hev til dobbelt størrelse i ca. 60 - 90 minutter. Forvarm i mellomtiden ovnen til 230 grader.

Pensle brødene forsiktig med vann og strø over litt solsikkekjerner. Sett brødene inn på midterste rille, senk temperaturen til 200 grader og stek brødene i ca. 45 minutter.

Avkjøl brødene på en rist. Ønsker du en myk skorpe på brøde, kan du legge over et dobbelt rent kjøkkenhåndklede. Varmen fra brødet vil da "slå" tilbake og gjøre skorpen mer myk.

Baketips!

Ved bruk av Idun Mors Hjemmebakte - Luftigere bakst, blir brødene mer luftigere og med Ferskere bakst vil brødene holde seg ferske og fine lenger!

Relaterte produkter