Speltbrød med pinjekjerner er en smakfull kombinasjon med den nøtteaktige smaken fra spelt. Brød bakt med spelt blir gjerne lette og luftige, og speltbrød er svært næringsrikt. Med bare 1 spiseskje av bakehjelpmiddelet Ferskere Bakst, vil brøde holde seg saftig og godt lenger.
Rist pinjekjernene lett i en stekepanne og sett til side.
Løs opp tørrgjæren i vannet. Ha de tørre ingrediensene i en bakebolle og tilsett vannet. Elt deigen med eltekrok i 8 - 10 minutter. Dekk til og forhev deigen i 45 minutter.
Velt deigen over på en ren kjøkkenbenk og del den i tre like store deler. Form til tre runde brød og legg på et stekebrett med bakepapir. Drysse gjerne litt speltmel over brødene. Vil du heller ha avlange brød, legg deigen i smurte brødformer. Dekk til og etterhev deigemnene i ca. 60 - 90 minutter eller til de er dobbelt så store. Forvarm i mellomtiden stekeovnen til 230 grader med vanlig over- og undervarme.
Snitt brødene med en skarp kniv. Sett brøden inn på nederste rille, lukk døren igjen og senk temperaturen til 200 grader. Stek brødene i ca. 40 - 45 minutter og avkjøl brødene på en rist etter steking. Steker du brødene i former, ta de ut av formene og avkjøl på rist. Da får du en sprø skorpe rundt hele brødet.
Ved bruk av bakehjelpemiddelet Ferskere Bakst, vil brøde holde seg ferskere og finere lenger!