Dele

Søt pizza

Dessertpizza med søt pizzabunn

Søt pizza med skogsbær og vaniljekrem smaker godt og passer fint å servere som en dessert. I denne oppskriften på søt pizza bruker vi en lettlaget vaniljekrem. Ønsker du å lage kremen fra bunnen av, kan du se denne oppskriften på hjemmelaget vaniljekrem.

Søt pizza med skogsbær og vaniljekrem på en trefjøl.

Porsjoner
6

Ingredienser

Søt pizzadeig:

Fyll:

Fremgangsmåte

Ha alle ingrediensene i en bakebolle sammen med romtemperert smør og smuldret gjær.

Elt deigen sammen med eltekrok i 10 - 15 minutter til deigen er smidig. Dekk til bakebollen og forhev deigen i 30 minutter eller til deigen er dobbelt så stor.

Kok opp vaniljekremen etter anvisning på pakken og sett til kjøling.

Legg deigen på et stykke med bakepapir og kjevle den ut til en sirkel, eller bruk hendene og trykk deigen ut. Legg over på et stekebrett.

Fordel vaniljekremen på bunnen og legg sesongens bær på toppen, f.eks. bjørnebær, bringebær, tyttebær eller blåbær. Stek den søte pizzaen midt i ovnen ved 200 grader i ca. 10 - 12 minutter og avkjøl pizzaen på rist etter steking. Dryss på litt melis og servér pizzaen mens den er litt lunken, gjerne sammen med en god vaniljeis!

Relaterte produkter til den søte pizzaen: