Dele

Sommerfuglkake

Hvordan lage en sommerfuglkake til barnebursdag

Sommerfuglkake er litt krevende, men gøy å lage! Den er laget med en tradisjonell bløtkakebunn, pisket krem og syltetøy. Har kan du variere smakene med banan, jordbær eller bringebær. Kremen kan også lages som en sjokoladekrem ved å tilsette litt kakao. Sommerfuglkaken er pyntet med marsipan i flere farger og fargerik kakepynt. Denne kaken er alle pikers drøm å få servert til fødselsdagen!

Les gjerne våre beste baketips for en vellykket marsipankake innen du setter i gang med bakingen!

 

Sommerfuglkake med marsipanlokk og kakepynt.

Porsjoner
10

Ingredienser

Kakebunn:

  • 6 stk romtemperert egg
  • 185 g hvetemel
  • 185 g sukker
  • 1 ts bakepulver

Fyll:

  • 6 dl kremfløte
  • Syltetøy eller friske bær

Pynt:

Fremgangsmåte

SUKKERBRØD:
Start med å forvarme stekeovnen din til 175 grader med vanlig over- og undervarme. Kle bunnen av springformen med bakepapir. Vi har brukt en 24 cm form til denne oppskriften.

Pisk romtempererte egg og sukker sammen til en helt stiv og nesten hvit masse. Sikt inn hvetemel og bakepulver, og vend det forsiktig sammen med en slikkepott til en jevn kakerøre. Pass på å ikke røre for hardt sammen, slik at all luft røres ut av røra. Fordel kakerøra i den smurte kakeformen.

Stek sukkerbrødet midt i ovnen i ca. 30 - 40 minutter. Sjekke gjerne med en trepinne om kaken er godt nok stekt ved å stikke pinnen i midten av kaken. Er pinnen fri for kakerøre når du trekker den ut, er kaken ferdig stekt. Avkjøl etter steking.

MONTERING:
Del sukkerbrødet på midten i to lag. Stryk på ditt favorittsyltetøy på den første bunnen. Du kan gjerne ha på eksempel hakket friske jordbær også! Legg er lag med pisket krem over syltetøyet. Alternativt, kan du røre sammen syltetøy med kremen og smøre på bunnen.

Del den hele kaken i to halvmåner, og plasser formene med buen mot hverandre på et passende stort serveringsfat. Del så halvmånene i en stor og en mindre del, og vri litt på den nederste delen slik blir det en sommerfuglform.

Fordel resten av den piskede kremen rundt hele kaken, men unngå å få krem helt ned langs kanten av kaken.

Kjevle ut marsipanen til en ca. 50 cm rund form som er omtrent 3 mm tykk. Bruk melis under utkjevlingen, slik at marsipanen ikke klistrer seg så lett til underlaget eller kjevlen. Legg lokket forsiktig over kaken og form den rundt kaken. Kutt marsipanen ned langs kanten av kaken.

Lag sjablonger i papp og legg på kaken før du pensler marsipanlokket forsiktig med vann i hullene hvor du strør på farget strøssel. Pynt kaken med farget marsipan i ulike former. La fantasien bestemme hvordan din sommerfuglkake skal bli. Her er ingen regler!

Relaterte produkter til sommerfuglkaken