Snurrer med vaniljekrem og kokos minner mye om skoleboller, bare laget på en annen måte. Ønsker du å erstatte lettlaget vaniljekrem med en som er laget fra bunnen av, kan du se oppskriften på hjemmelaget vaniljekrem.
Kok opp vaniljekremen etter anvisning på pakken og avkjøl inntil videre.
Ha alle ingredienser i bakebollen på en kjøkkenmaskin. Elt med deigen smidig med eltekrok i ca. 13 minutter på lav hastighet, og 2 minutter på middels hastighet. Elter du deigen for hånd, må du beregne omtrent dobbelt så lang eltetid. Dekk til bakebollen og la deigen forheve i ca. 30 minutter.
Kjevle deigen ut til et rektangel ca. 60 x 30 cm. Smør på vaniljekrem og rull sammen fra langsiden og legg skjøten ned.
Skjær rullen i ca. 3 cm tykke skiver og legg i muffinsformer på stekebrett med bakepapir, eller sett de i en muffinsform i aluminium. Etterhev snurrene tildekket i ca. 60 - 90 minutter. Forvarm imellomtiden ovnen til 200 grader.
Pensle snurrene med sammenvispet egg og stek de på midterste rille i ca. 12 - 15 minutter. Avkjøl snurrene etter steking.
Rist litt kokos i en stekepanne. Pynt snurrene med melisglasur av vann og melis og dryss på med ristet kokos.
Ved bruk av Idun Mors hjemmebakte - Ferskere bakst, vil snurrene holde seg ferske og fine lenger!