Dele

Snurrer med vaniljekrem og kokos

Gjærbakst med vaniljekrem (eggekrem)

Snurrer med vaniljekrem og kokos minner mye om skoleboller, bare laget på en annen måte. Ønsker du å erstatte lettlaget vaniljekrem med en som er laget fra bunnen av, kan du se oppskriften på hjemmelaget vaniljekrem.

Hjemmelaget snurrer med vaniljekrem i muffinsformer.

Ingredienser

Gjærdeig:

Vaniljekrem:

Fremgangsmåte

Kok opp vaniljekremen etter anvisning på pakken og avkjøl inntil videre.

Ha alle ingredienser i bakebollen på en kjøkkenmaskin. Elt med deigen smidig med eltekrok i ca. 13 minutter på lav hastighet, og 2 minutter på middels hastighet. Elter du deigen for hånd, må du beregne omtrent dobbelt så lang eltetid. Dekk til bakebollen og la deigen forheve i ca. 30 minutter.

Kjevle deigen ut til et rektangel ca. 60 x 30 cm. Smør på vaniljekrem og rull sammen fra langsiden og legg skjøten ned.

Skjær rullen i ca. 3 cm tykke skiver og legg i muffinsformer på stekebrett med bakepapir, eller sett de i en muffinsform i aluminium. Etterhev snurrene tildekket i ca. 60 - 90 minutter. Forvarm imellomtiden ovnen til 200 grader.

Pensle snurrene med sammenvispet egg og stek de på midterste rille i ca. 12 - 15 minutter. Avkjøl snurrene etter steking.

Rist litt kokos i en stekepanne. Pynt snurrene med melisglasur av vann og melis og dryss på med ristet kokos.

Tips!

Ved bruk av Idun Mors hjemmebakte - Ferskere bakst, vil snurrene holde seg ferske og fine lenger!

Relaterte produkter