Dele

SNURRER MED SVISKEFYLL

Snurrer med fyll

Snurrer med sviskefyll som inneholder revet marsipan smaker utrolig godt. Fyllet blir mer bakestabilt når det lages av marsipan med et høyt innhold av mandler. Se også vår oppskrift med hjemmelaget kanelfyll, så kan du velge hva du vil prøve!

Nystekte snurrer med sviskefyll stablet på hverandre.

Porsjoner
20

Ingredienser

Gjærdeig:

Sviskefyll:

  • 200 g svisker uten steiner
  • 200 g ODENSE Ekte Marsipan
  • 4 ss brun farin
  • 0.8 dl vann

Pensling:

  • 1 stk sammenvispet egg
  • litt perlesukker eller pynt med melisglasur.

Fremgangsmåte

Ha de tørre ingrediensene i en bakebolle med romtemperert smør, smuldret gjær og kald væske. Elt deigen sammen med eltekrok på lav/middels hastighet i ca. 10 - 15 minutter til deigen er smidig.

Dekk bakebollen til med plast og la deigen forheve i ca. 30 minutter. I mellomtiden kan du lage sviskefyllet.

Sviskefyll:
Skjær marsipanen opp i treninger og ha i en foodprosessor sammen med svisker, brun farin og vann. Kjør massen sammen.

Kjevle deigen ut til et rektangel på ca. 55 x 30 cm. Smør sviskefyllet ut over leiven og rull deigen sammen fra langsiden til en rull.

Skjær opp i skiver som er ca. 2 - 3 cm tykke og legg på stekebrett med bakepapir med litt mellomrom. Dekk brettet til med plast - tre brettet i to plast poser på hver sin side. Etterhev snurrene i ca. 60 - 90 minutter eller til de er blitt dobbelt så store. Forvarm i mellomtiden ovnen til 200 grader.

Pensle med sammenvispet egg og strø på med perlesukker. Stek snurrene i ca. 12 - 15 minutter eller til de har fått en pen og gyllen farge. Avkjøl sviskesnurrene på en bakerist etter steking.

Tips!

Hvis du baker snurrene dagen før de skal serveres, vil vi anbefale å bruke bakehjelpemiddelet Ferskere Bakst. Da holder baksten seg fersk og fin lenger!

Relaterte produkter