Dele

Snurrer med rabarbra

Rabarbrasnurrer med kremostglasur

Snurrer med rabarbra og brun farin smaker utrolig godt sammen. I denne oppskriften lager vi små snurrer i muffinsformer. Ønsker du heller å lage de i andre former, kan du bruke samme deig til det. Husk bare på at større bakverk krever lenger steketid.

Nystekte snurrer med rabarbra i muffinsformer.

Porsjoner
20

Ingredienser

Gjærdeig:

Fyll

  • 200 g frisk rabarbara i terninger
  • 100 g brun farin

Kremostglasur:

  • 60 g Philadelphia kremost, naturell
  • 200 g melis
  • 3 ss melk

Fremgangsmåte

Ha alle ingrediensene i bakebollen på en kjøkkenmaskin og elt deigen med en eltekrok i 13 minutter på lav hastighet og i 2 minutter på litt høyere hastighet.

Dekk til bakebollen og la deigen forhev i 30 minutter.

Kjevle deigen ut til et rektangel, ca. 50 x 20 cm. Fordel rabarbra i terninger og brun farin over hele leiven. Rull sammen leiven fra langsiden og legg skjøten ned.

Skjær rullen i ca. 2 cm tykke skiver og legg i middels store muffinsformer. Har du en aluminiumsform til muffins, kan det være greit å bruke denne hvis du bruker litt løse muffinsformer. Da vil ikke muffinsene gå ut i bredden under steking, men bli høye og fine.

Etterhev snurrene tildekket i ca. 60 - 90 minutter eller til de er dobbelt så store. Forvarm i mellomtiden stekeovnen til 200 grader varmluft.

Pensle snurrene med sammenvispet egg.

Stek snurrene i ca. 10 - 13 miutter. Steketiden varierer fra ovn til ovn, så følg med på baksten under steking. Avkjøl snurrene på rist etter steking.

Rør sammen ingrediensene til glasuren og ha på når snurrene er avkjølt.

Tips!

Ved bruk av Idun Mors hjemmebakte - Ferskere bakst, vil baksten holde seg fersk og fin lenger!

Relaterte produkter