Dele

SMULTRINGER

Oppskrift på smultringer uten hornsalt

Smultringer er godt å spise året rund, men mange karaktiserer smultringen som en julekake.  Denne oppskriften er uten hornsalt og vi bruker vi kefir som surmelk. Vi gir deg oppskriften på 40 gode smultringer du kan kose deg med når du vil.

GLUTENFRIE SMULTRINGER?se denne glutenfrie oppskriften

Nystekte smultringer på et hvitt fat.

Tilberedningstid
90 min

Porsjoner
40

Ingredienser

  • 2.5 dl surmelk (gjerne kefir)
  • 200 g sukker
  • 75 g usaltet smør
  • 1 stk egg
  • 0.5 ts natron
  • 600 g hvetemel
  • 1 kg smult eller matfett

Fremgangsmåte

Start med å smelte smøret i en kjele og sett til side.

Bland deretter sammen kefir, sukker, egg og natron i en bakebolle og rør sammen. Sikt inn hvetemelet og rør sammen til en passe klissete deig. La deigen hvile tildekket i kjøleskapet til dagen etter.

Kjevle ut litt av deigen til den er ca. 1 cm tykk og stikk ut til ringer med en smultringutstikker.

Stek ringene i oppvarmet smult eller matfett på begge sider til de er passe brune og gjennomstekte. Ikke stek mer enn 3 - 4 om gangen, for da vil temperaturen synke under stekingen. Når fettet putrer rundt en tresleiv, er fettet varmt nok. Ha gjerne et lokk i nærheten i tilfelle smulten skal ta fyr.

La smultringene dryppe av på en bakerist med kjøkkenpapir.

Avkjøl smultringene helt før de legger de i poser for oppbevaring.

TIPS!

Smultringer smaker aller best nystekte, men de kan bakes allerede 2 uker før jul. Frys de ned og ta de opp etter behov. Bakes de for eksempel tett opp mot jul, oppbevar de kjølig i tette bokser eller poser.

4 GODE TIPS FOR STEKING I VARM SMULT:

1. Pass på at oljen ikke blir alt for varm, men holder seg rundt 160 - 170 grader.
2. Ha alltid lokket til gryten tilgjengelig. Hvis uhellet er ute og oljen tar fyr, legg på lokket og skru ned varmen!
3. Forsøk aldri å slukke brennende olje med vann!
4. Forlat aldri en gryte med varm smult!

Relatert produkt