Dele

SMØRKRANSER

Smørkranser er gode gammeldagse julekaker som lages kun av mel, melis og smør. Vi pensler kakene med sammenvispet egg og pynter litt ekstra med perlesukker. Dette er enkle og gode julekaker de fleste vil like.

Smørkranser på en juletallerken.

Tilberedningstid
90 min

Porsjoner
20

Ingredienser

Fremgangsmåte

Ha mel og melis i en stor bakebolle. Smuldre sammen det kalde smøret med essens sammen med det tørre.
Tilsett vann. Samle deigen raskt uten å kna alt for mye.

Sett deige kaldt i minst 1 time.

Forvarm stekeovnen til 250 grader med vanlig over- og undervarme.

Rull deigen ut til en ca. 3 - 5 mm leiv på en melet kjøkkenebenk. Stikk ut kranser på ca. 6 - 7 cm og legge å et stekebrett med bakepapir. Man kan bruke en smultrin- utstikker eller bruke to glass i forskjellige størrelser til å stikke ut kransene.
Pensle kransene med sammenvispet egg og strø gjerne perlesukker på toppen. Stek smørkransene i på midterste rill i ca- 8 - 10 minutter eller til de har fått en gylden farge på toppen.