Dele

Skolebrød med eggekrem

Verdens beste om mest luftige skolebrød lager du selv!

Skolebrød med eggekrem (vaniljekrem) er et typisk norsk bakverk som så dagen lys på 50-tallet. Denne vidunderbollen er like populært i dag som den gang. Vil du prøve en ny vri på skolebollen, kan vi anbefale oppskriften på skolebrød med blåbær.

Hjemmelaget skolebrød med eggekrem og kokos på en asjett.

Porsjoner
12

Ingredienser

Gjærdeig:

Eggekrem:

  • 2.5 dl H-melk
  • 2.5 dl fløte
  • 4 stk eggeplommer
  • 100 g sukker
  • 0.5 stk vaniljestang
  • 30 g maisenna

Topping:

  • melis og kokosmasse.

Fremgangsmåte

Start med å lage eggekremen:
Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Hell melk og fløte i en kjele. Ha i vaniljefrøene og selve stangen og kok opp under omrøring. Ta ut vaniljestangen og sett til side.
Visp eggeplommer, sukker og maizena sammen i en bolle. Spe på den varme melken i eggeblandingen under omrøring. Når alt er blandet godt sammen, hell det tilbake i kjelen. Kok opp under omrøring til kremen er tykk nok - pass på at det ikke brenner seg i bunnen av kjelen. Ha kremen over i en bolle og eventuelt avkjøl før bruk.

Ha alle ingredienser i bakebollen på en kjøkkenmaskin med smuldret gjær og romtemperert smør. Elt med deigen smidig med eltekrok i ca. 13 minutter på lav hastighet, og 2 minutter på middels hastighet. Forhev deigen tildekket i ca. 30 minutter.

Del deigen i 12 like store deler (ca. 150 ramg), trill til boller og legg på stekebrett med bakepapir med et godt mellomrom. Trykk bollene flate med håndbaken. Dekk til og etterhev bollene i ca. 60 minutter eller til de er dobbelt så store. Lag en grop i midten av hver bolle og fyll med eggekrem. Bruk gjerne en sprøytepose til dette. Forvarm i mellomtiden ovnen til 200 grader.

Stek skolebrødene på midterste rille i ca. 10 - 15 minutter, og avkjøl på rist etter steking.

Lag melisglasur ved å røre sammen melis og vann til en tykk grøt. Smør på melisglasur på skolebrødene og dypp dem i kokos.

Tips!

Ved bruk av Idun Mors hjemmebakte - Luftigere bakst, vil skolebrøde bli enda mer luftigere!