Dele

Sjokoladetrøffel

Verdens beste sjokoladetrøfler lager du selv!

Sjokoladetrøffel er myke små runde kuler som smaker himmelsk godt. Disse er supre å lage til jul og servere som en julekonfekt! Oppskriften er fri for gluten og er uten egg, og er derfor perfekt å servere i lage hvor noen ikke tåler en av disse allergenene.

Sjokoladetrøffel i små muffinsformer.

Porsjoner
35

Ingredienser

Trøffelmasse:

  • 300 g ODENSE Mørk 70 % Sjokolade
  • 1.5 dl kremfløte
  • 1 ss honning
  • 3 ss konjakk eller rom (kan sløyfes)
  • 2 ss sterk kaffe
  • 3 ss tomtegløgg
  • 1 knsp salt
  • 1 ss smør

Fremgangsmåte

Start med å hakke sjokoladen i små biter.

Kok opp kremfløten sammen med honningen. Ta kjelen av varmen og rør inn kaffe, gløgg, konjakk og hakket sjokolade og rør sammen til sjokoladen er smeltet. Rør inn salt og romtemperert smør til sist.

Sett blandingen kjølig i ca. 2 - 3 timer til massen har stivnet en del (lar du massen stå til dagen etter, blir den veldig stiv og må tempereres litt i romtemperatur før den kan rulles til kuler). Rull til kuler med hendene (bruk gjerne plasthansker hvis du har dette). Vær rask - sjokoladen smelter fra varmen av hendene dine!

Sjokoladetrøflene kan deretter rulles i eks. kakao, melis, kokos, finhakkede og panneristede nøtter, ekstra fint sukker, knuste og frysetørket bær (fås kjøpt hos bla. Meny).