Dele

SJOKOLADEOSTEKAKE

Bakt sjokoladeostekake

Sjokoladeostekake med stekt bunn og ostekrem med Philadelphiaost, pyntet med krem, friske bær og revet sjokolade. Kaken er en fryd for øyet, og minst like god å spise!

Sjokoladeostekake

Tilberedningstid
90 min

Porsjoner
13

Ingredienser

BUNN

  • 400 g Digestivekjeks
  • 125 g smør
  • 2 ss kakao

OSTEKREM

KREM OG PYNT

Fremgangsmåte

Start med å forvarme stekeovnen til 175 grader, vanlig over- og undervarme.

Knus kjeksen til små smuler, og bland med kakao. Smelt smøret og bland godt inn sammen med smulene.

Ha bakepapir i bunnen av en rund springform (24 cm i diameter). Press blandingen til en kakebunn i springformen. Litt av blandingen kan presses opp langs kanten av formen.

Stek bunnen midt i ovnen i ca. 7 - 10 minutter. La bunnen avkjøles i formen etter steking.

Senk temperaturen på ovnen til 130 grader.

OSTEKREM

Smelt sjokoladen etter anvisning på pakken, eller på lav varme i en mikrobølgeovn. Pisk sammen sukker, kremost og vaniljeessens til en kremet konsistens. Bland i eggene - ett av gangen. Rør inn den smeltede sjokoladen.

Hell blandingen over den avkjølte kakebunnen, og stek kaken midt i ovnen i 40 minutter. Avkjøl etter steking.

Pisk fløte og sukker til et myk krem. Topp kaken med kremen, og dryss over bær og sjokolade.