Dele

Sjokoladeostekake

Kjempegod sjokoladeostekake med Philadelpia ost

Sjokoladeostekake med stekt bunn og ostekrem med Philadelphiaost, pyntet med frisk frukt og spiselige blomster. Kaken er en fryd for øyet, og minst like god å spise!

Sjokoladeostekake pyntet med friske blomster på et stettfat.

Porsjoner
12

Ingredienser

Bunn:

  • 400 g Digestivekjeks
  • 125 g smør
  • 2 ss kakao

Ostekrem:

Pynt:

  • spiselige blomster, makroner og frisk jordbær.

Fremgangsmåte

Start ed å forvarme stekeovnen til 175 grader med vanlig over- og undervarme. Knusk kjeksen til små smuler og bland med kakao. Smelt smøret og bland godt inn sammen med smulene. Press blandingen rundt i en rund springform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunn, og med litt av blandingen opp langs kanten av formen.

Stek bunnen midt i ovnen i ca. 7 - 10 minutter. Avkjøl bunnen etter steking i formen.

Senk temperaturen på ovnen til 130 grader.

Ostekrem:
Smelt sjokoladen etter anvisning på pakken eller på lav varme i en mikrobølgeovn. Pisk sammen sukker, kremost og frø fra vaniljestangen til en kremet konsistens. Bland i eggene - ett av gangen. Rør inn den smeltede sjokoladen, fløte og rom.

Hell blandingen over den avkjølte kakebunnen og stek den midt i ovnen i 40 minutter. Avkjøl etter steking.

Pynt kaken etter eget ønske. Vi har brukt kakepynt av sjokolade, makroner, friske jordbær og spiselige stemorsblomster.

Relaterte produkter