Dele

SJOKOLADEOSTEKAKE

Bakt sjokoladeostekake med Philadelpia ost

Sjokoladeostekake med stekt bunn og ostekrem med Philadelphiaost, pyntet med frisk frukt og spiselige blomster. Kaken er en fryd for øyet, og minst like god å spise!

HVILKE BLOMSTER ER SPISELIGE? – se hvilke i denne artikkelenom spiselige blomster

Sjokoladeostekake pyntet med friske blomster på et stettfat.

Tilberedningstid
90 min

Porsjoner
13

Ingredienser

BUNN

  • 400 g Digestivekjeks
  • 125 g smør
  • 2 ss kakao

OSTEKREM

PYNT

  • spiselige blomster, makroner og frisk jordbær.

Fremgangsmåte

Start ed å forvarme stekeovnen til 175 grader med vanlig over- og undervarme. Knusk kjeksen til små smuler og bland med kakao. Smelt smøret og bland godt inn sammen med smulene. Press blandingen rundt i en rund springform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunn, og med litt av blandingen opp langs kanten av formen.

Stek bunnen midt i ovnen i ca. 7 - 10 minutter. Avkjøl bunnen etter steking i formen.

Senk temperaturen på ovnen til 130 grader.

OSTEKREM

Smelt sjokoladen etter anvisning på pakken eller på lav varme i en mikrobølgeovn. Pisk sammen sukker, kremost og frø fra vaniljestangen til en kremet konsistens. Bland i eggene - ett av gangen. Rør inn den smeltede sjokoladen, fløte og rom.

Hell blandingen over den avkjølte kakebunnen og stek den midt i ovnen i 40 minutter. Avkjøl etter steking.

Pynt kaken etter eget ønske. Vi har brukt kakepynt av sjokolade, makroner, friske jordbær og spiselige stemorsblomster.

Relatert produkt: