Dele

Gode sjokolademuffins med krem

Gode sjokolademuffins med krem kan serveres i de fleste anledninger. Muffinsene passer fint å servere til barneselskap, bursdag, kakelotteri eller rett og slett bare til å kose seg med. Pynt muffinsene med hva du måtte ønske!

Sjokolademuffins med krem i blå former.

Porsjoner
12

Ingredienser

Muffinsrøre:

  • 180 g smør eller margarin, romtemperert
  • 180 g sukker eller melis
  • 3 stk egg, mellomstore
  • 180 g hvetemel
  • 1 ss bakekakao
  • 1.5 ts bakepulver
  • 1.5 ts vaniljesukker eller frøene fra en halv vaniljestang

Sjokoladekrem

  • 50 g smør
  • 120 g melis
  • 1 ss bakekakao
  • 1 ss sterk kaffe

Fremgangsmåte

Muffins:
Forvarm ovnen til 220 grader med vanlig over- og undervarme.

Pisk sukker og smør hvitt, og tilsett sammenvispet egg og de tørre ingrediensene vekselvis under omrøring til en klumpfri og luftig røre, så ikke rør for hardt.

Fordel røren halvfulle i mellomstore muffinsformer.

Stek muffinsene midt i ovnen i ca. 10 - 15 minutter til de har fått en gyllen og fin farge. Avkjøl muffinsene etter steking.

Sjokoladekrem:
Rør sammen romtemperert smør, melis, kakao og kaffe til en jevn og klumpfri krem.

Ha kremen i en sprøytepose, sprøyt kremen på og pynt gjerne med kakepynt eller frisk frukt. Kremen kan også smøres på toppen, hvis du ikke har en sprøytepose.