Dele

Sjokoladekake med glasur

Oppskrift på sjokoladekake

Sjokoladekake er kanskje den kaken som er mest bakt her i landet. Ikke så rart – alle elsker jo sjokolade. Her får du en oppskrift på en saftig og god sjokoladekake bakt i en stor langpanne. Kaken inneholder både kefir og lettrømme som gir vår sjokoladekake en utrolig god smak.

Se også: RUND KAKE MED SMØRKREM

 

Hvordan lage sjokoladekake

Sjokoladekake kan lages på mange måter. Du kan finne oppskrifter med ekte sjokolade eller med kakaopulver. I denne oppskriften bruker vi bakekako både i bunnen og i glasuren. Med små triks, får du glasuren til å renne litt med i bunnen. Dette gjør kaken enda mer smakgull og saftig.

 

Hvordan oppbevare sjokoladekake

Denne kaken er laget med en glasur som inneholder melk og bør derfor oppbevares kjølig. Ha kakebitene i en kaketine med lokk. Har du ikke det, kan du sette kakebitene på et fat og ha plast rundt. Ta kaken ut av kjøleskapet en time innen servering, slik at den blir romtemperert og mykere i konsistensen.

Tilberedningstid
60

Porsjoner
24

Ingredienser

Kakebunn:

  • 200 g smeltet smør
  • 3 dl kefir
  • 1.5 dl vann
  • 4 ss bakekako
  • 500 g sukker
  • 600 g hvetemel
  • 1 beger lett-rømme
  • 2 ts Idun Mors hjemmebakte - Natron
  • 4 stk mellomstore egg
  • 2 dl solsikke- eller rapsolje
  • 1 ts salt
  • 2 ts vaniljesukker

Sjokoladeglasur:

  • 200 g smeltet smør
  • 0.5 dl melk, appelsinjuice eller vann
  • 4 ss bakekakao
  • 500 g melis
  • 2 ts vaniljesukker

Fremgangsmåte

Start med å smelte smøret til bunnen, sett kjelen til siden og avkjøl. Legg bakepapir i en stor langpanne som er 30 x 40 cm (3,5 cm høy) og forvarm stekeovnen til 170 grader med vanlig over- og undervarme.

Bland alle de tørre ingrediensene i en stor bakebolle.

Rør eggene sammen i en middels stor bakebolle ( minst 1 liter ) og ha i olje, kefir, vann og det smeltede smøret og rør sammen.

Hell væsken i bollen med de tørre ingrediensene under omrøring. Ha deretter i lett-rømmen og rør sammen til en jevn kakerøre. Ha kakerøra over i langpannen og fordel den jevnt utover.

Stek langpannen på midterste rille i ca. 35 - 40 minutter. Steketiden kan variere fra ovn til ovn. Sjekk gjerne med en trepinne om kaken er ferdig stekt. Stikk pinnen i midten av kaken. Er det røre igjen på pinnen , må kaken stekes litt lenger. I mellomtiden kan lager du sjokoladeglasuren ved å røre sammen smeltet smør med resten av ingrediensene.

Når sjokoladekaken er ferdig stekt, lar du den avkjøle seg litt. Stikk noen små hull i kaken med en gaffel eller en trepinne og fordel glasuren over den halvvarme kaken. Den gode glasuren vil nå trekke ned i kaken, slik at den blir mer saftig og god. Det er rikelig med glasur, så bare hell på! Pynt kaken med ønsket kakepynt innen glasuren stivner helt, men ikke ha på noe når den er kliss våt. Da synker pynten ned i glasuren

Når kaken er helt avkjølt etter å ha hatt på sjokoladeglasuren, kan du renskjære kantene og dele kaken opp i like store biter innen servering.

Tips!

Denne kaken holder seg fantastisk saftig og god i flere dager, men oppbevar kaken tildekket i kjøleskapet.