Dele

Sjokoladekake i rund form

Oppskrift på kake i rund form

Sjokoladekake i rund form med en smakfull krem med peanøtter. De fleste oppskrifter på sjokoladekaker inneholder kefir eller melk, men det er ikke alltid man har dette i kjøleskapet når man plutselig får lyst til å bake. I vår oppskrift her, bruker vi ekte sjokolade istedet for kakao. Vil du bake sjokoladekake med kefir, kan du se denne oppskriften.

Oppskrift - sjokoladekake bakt i rund form med krem på toppen .

Porsjoner
10

Ingredienser

Røre:

Krem:

Fremgangsmåte

Bunn:
Start med å forvarme stekeovnen din til 180 grader med vanlig over- og undervarme.

Hakk sjokoladen i mindre biter.
Smelt smøret i en kjele, ta kjelen til side og rør inn den hakkede sjokoladen til den er smeltet.

Pisk sammen eggedosis av egg om melis. Vend først inn mel og vaniljesukker, deretter røres inn sjokoladesmøret. 

Fordel røra i en smurt springform (22 cm) og stek kaken midt i ovnen i ca. 25 minutter (steketiden kan variere litt fra ovn til ovn). Kaken vi da virke litt "rå" i midten, noe den skal være. Ønsker du en fastere sjokoladekake, kan den stekes litt lenger, men følg med slik at den ikke blir for tørr.

Avkjøl kaken etter steking, ta den ut av formen og legg den på et fint fat.

Krem:
Smelt hakket sjokolade i en kjele sammen med smøret over et vannbad og vend inn peanøttene.

Stryk sjokoladekremen utover kaken og dryss på med ønsket kakepynt.

Tips

Kakebunnen kan gjerne lages dagen i forveien den skal serveres. Oppbevar den i kjøleskapet inntil videre. Ta kaken ut av kjøleskapet, lag sjokoladekremen og stryk på kaken. Lar du kakebunnen stå i en time på kjøkkenbenken, blir den mykere å spise, enn en kaldt kake.