Dele

Sjokoladefondant

Oppskrift på hjemmelaget sjokoladefondant

Sjokoladefondant er en herlig dessert å få servert etter et godt måltid med sin deilige smak av ekte sjokolade som flyter i midten av kaken. Fondanten bør selvsagt serveres mens den er lun, og smaker ekstra god med noe ved siden av. Dett kan være en god vaniljeis, pisket krem og frisk frukt. Vil du kjør en enkel variant, kan  du smeltet litt ekstra sjokolade på ha på toppen innen servering. Pynt til slutt med en flott kakepynt!

Sjokoladefondant med smeltet sjokolade på toppen.

Porsjoner
6

Ingredienser

Røre:

Fremgangsmåte

Start med å forvarme stekeovnen til 200 grader med vanlig over- og undervarme.

Smelt smøret i en lite kjele på lav varme. Når smøret er smeltet, ha i hakket sjokolade og sukker og rør om til alt er smeltet sammen (fremdeles på lav varme). Rør inn hvetemel og deretter eggene - ett av gangen under omrøring.

Fyll smurte faste mellomstore muffinsformer (ca. 3/4 fulle) eller andre egnede former med sjokolademassen. Stek sjokoladefondantene i ca. 8 - 10 minutter. Deigen skal være stivnet utenpå, men fortsatt være flytende inni.

Velt sjokoladefondantene ut av formene med det samme de kommer ut fra stekeovnen, på små asjetter. Server sjokoladefondantene med enten ekstra smeltet sjokolade på toppen, vaniljeis, eller pisket krem ved siden av. Vi har gjort ekstra stas på de, og pyntet de med Idun Mors hjemmebakte - Gull & glitter kakepynt!

Tips!

Husk at stekeovner er forskjellige. For best mulig resultat, kan du teste steketiden med en fondant til å starte med. På den måtet sikrer du deg at sjokoladefondantene blir flytende i midten!

Røra kan også klargjøres i god tid innen du skal steke de. Oppbevar røra i kjøleskapet inntil ca. 1 time før de skal stekes. Ta ut røra og la den romtempereres før bruk.

Relaterte produkter til fondanten: