Dele

Sitronkrem

Sitronkrem smaker godt til dessert, pavlova og mange andre kaker.

Sitronkrem er en frisk og syrlig krem av eggeplommer, friske sitroner, sukker og smør. Kremen er godt egnet til bruk i dessert, pavlova, sitronterte og andre kaker. Den er rask å lage og holder seg godt i kjøleskapet i et par uker.

Hjemmelaget sitronkrem i et glass.

Porsjoner
1

Ingredienser

  • 1 stk sitron (finraspet skall og sitronsaft)
  • 100 g sukker
  • 125 g smør
  • 2 stk egg

Fremgangsmåte

Ha sitronsaft, sitronskall, sukker og egg i en kjele og varm opp på svak varme og rør om til det begynner å tykne.

Tilsett smøret i terninger og rør sammen til smøret er smeltet og sitronkremen atter en gang tykner i konsistensen. Ikke fortvil, kremen vil ikke bli veldig tykk så lenge den er varm. Når den blir avkjølt, vil den tykne enda mer!

Hell kremen i et rent glass med lokk og oppbevar kremen kjølig.