Dele

SIRUPSNIPPER

Verdens beste sirupsnipper baker du selv!

Sirupsnipper er tradisjonelle julekaker som er blitt bakt i mange generasjoner i Norge. De er enkle å lage og har en lang holdbarhet som gjør at du kan bake de 1- 2 måneder før jul om du oppbevarer de riktig.

Les også: HOLDBARHET PÅ JULEKAKER

Nystekte sirupsnipper med mandler på i en hvit bolle.

Tilberedningstid
90 min

Porsjoner
40

Ingredienser

  • 60 g sukker
  • 100 g sirup, mørk eller lys
  • 0.5 dl kremfløte
  • 60 g usaltet smør
  • 1 stk eggeplomme
  • 0.25 ts malt ingefær
  • 0.25 ts malt pepper
  • 0.25 ts Idun Mors hjemmebakte - Natron
  • 250 g hvetemel
  • 100 g skåldede mandler til pynt

Fremgangsmåte

Start med å koke opp sirup, sukker og fløte sammen i en kjele. Hell røren over smøre,t og rør sammen til smøret er smeltet. Ha i eggeplommen, og avkjøl blandingen til den er lunken. Bland litt av melet sammen med krydderet og natron og sikt inn i røren.

Sikt resten av melet i røren til deigen er såpass fast at den kan eltes jevn. Dekk til deigen, og la den stå kaldt i kjøleskapet til neste dag.

Ta små emner av deigen, og kjevl til ganske tynne leiver. Ikke bruk for mye mel under kjevlingen. Løst mel på leiven gjør kakene kan bli grå. Skjær ut snipper med en bakkelsspore. Legg en halv skåldet mandel på hver kake. Legg kakene med snittflaten ned like før stekingen.

Legg kakene på stekebrett med bakepapir. Ønsker du at snippene skal være litt blanke i overflatem kan du pensle de med sammenvispet eggehvite. Stek sirupssnippene midt i ovnen ved 180 grader med vanlig over- og undervarme i ca. 8 - 10 minutter til de er gyllenbrune. Avkjøl sirupssnippene etter steking.

TIPS!

Hvis du ønsker å steke flere brett samtidig, kan du sette ovnen på 160 grader varmluft. Da går det fint å steke 2 - 3 brett samtidig.

Relatert produkt