Serinakaker hører julen til og er en av de mest tradisjonelle julekakene. De er lette å lage og smaker ekstra godt med perlesukker og hakkede mandler på.
Les også: HOLDBARHET PÅ JULEKAKER
Vil du gjøre noe ekstra ut av serinakakene, kan du enten pensle bunnene eller dyppe litt av kaken i smeltet sjokolade.
Les også: SLIK TEMPERERER DU SJOKOLADE
Start med å forvarme stekeovnen din til 180 grader varmluft.
Bland hvetemel, bakepulver, vaniljesukker og sukker i en bakebolle.
Smuldre smøret sammen med med de tørre ingrediensene. Husk rene hender! Visp egget lett sammen, og bland det i deigen. Arbeid deigen godt sammen og trill den ut til en lang pølse.
Skjær pølsen i like store stykker og trill dem til runde kuler. Legg kulene på stekebrett med bakepapir og trykk dem litt flate med en gaffel.
Pensle serinakakene med sammenpisket egg. Dryss over finhakkede mandler og litt perlesukker.
Stek serinakakene i ca. 10 minutter eller til de er gylne og fine i fargen.
Avkjøl serinakakene på rist etter steking.
Tørre julekaker oppbevares best i en lufttett boks. Pass på at kakene er helt avkjølt innen de legges i boksen.