Dele

SEIGE COOKIES MED SJOKOLADE

Oppskrift på cookies med sjokoladebiter

Seige og gode cookies – hvem liker ikke det?  I denne oppskriften er det brun farin, og det gjør kakene seige. Hakket mokkabønner gir en ekstra god smak, men man kan gjerne variere med både lys og mørk sjokolade eller nøtter og tørket frukt. Lag det du selv liker aller best!

Seige cookies med sjokolade på en tallerken.

Tilberedningstid
50 min

Porsjoner
20

Ingredienser

  • 240 g hvetemel
  • 1 knsp salt
  • 0.5 ts bakepulver
  • 150 g romtemperert smør eller margarin
  • 140 g brun farin (den litt seige typen)
  • 85 g hvitt sukker
  • noen dråper Idun Mors hjemmebakte - Vaniljeessens
  • 1 stk mellomstort egg

Annet:

  • 220 g Nidar Mokkabønner (2 esker) eller annen kokesjokolade

Fremgangsmåte

Start med å forvarme stekeovnen din til 150 grader med vanlig over- og undervarme. Sikt mel, salt og bakepulver i en bakebolle.

I en annen bolle visper du sammen romtemperert smør, brun farin, sukker og vaniljeessens. Tilsett egget og visp sammen til en jevn røre. Visp inn melblandingen litt etter litt og kna deigen helt sammen til slutt med rene hender.

Grovhakk mokkabønnene og kna sjokoladebitene inn i deigen til de er jevnt fordelt. Rull deigen sammen til en rull på ca. 7-8 cm i diameter. Del rullen opp i ca. 1 cm tykke skiver og legg på stekebrett med bakepapir. Pass på å ha litt mellomrom mellom cookiene. Stekes i ca. 12 - 15 minutter og avkjøles på rist etter steking.

Tips!

Seige cookies smaker også godt med hakket nøtter eller tørket frukt. Ønsker du å smaksette med noe av dette, kan du i tillegg til sjokoladen tilsette ca. 70 gram nøtter eller tørket frukt.

Cookies er godt egnet til å fryses ned, men husk å pakk de godt inn i eks. fryseposer.

Oppbevares best litt kjølig i en lufttett kakeboks.

Relatert produkt